Quantcast
Numărul creştinilor persecutaţi în China e aproape dublu faţă de 2012 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Numărul creştinilor persecutaţi în China e aproape dublu faţă de 2012

De teama unei autorităţi mai mari, care să influenţeze poporul, guvernul chinez apelează la tot felul de mijloace pentru a-i persecuta pe creştini. Anul acesta, numărul persecuţiilor aproape s-a dublat faţă de anul trecut, fiind un fenomen în creştere în ultimii şapte ani.

numrul_cretinilor_persecutai_n_china_e_aproape_dublu_fa_de_2012 (Foto: patheos.com)Informaţiile au fost date publicităţii de ChinaAid, o organizaţie înfiinţată în Statele Unite ale Americii care monitorizează libertatea religioasă în China. Raportul realizat de ChinaAid a examinat 132 de cazuri de persecuţie, în care au fost implicate 4.919 de persoane, descoperind că incidentele de persecuţie sunt cu 41,9% mai multe în comparaţie cu anul trecut.

„Dacă guvernul chinez ar putea face doar ce doreşte, religia nu ar fi practicată deloc între graniţele ţării”, au afirmat reprezentanţii organizaţiei, pe site-ul oficial, citat deChristian Post. „Beijing se teme de o autoritate mai mare şi se teme de orice grup care este capabil să organizeze oameni în jurul unei ideologii sau credinţe”, au adăugat ei.


În acest sens, în trecut guvernul a insistat şi reuşit să scoată în afara legii grupurile religioase creştine care se adunau în case, oferindu-le statutul de cult. Procedând astfel, guvernul a încercat să evite să fie criticat ca dând dovadă de intoleranţă religioasă citeaza revista semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply