Quantcast
Numărul infracţiunilor cu caracter xenofob şi antisemit a crescut în Germania cu aproape 20 % – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Numărul infracţiunilor cu caracter xenofob şi antisemit a crescut în Germania cu aproape 20 %

Asculta informatia

Numărul infracţiunilor cu caracter xenofob şi antisemit a crescut în Germania cu aproape 20 % în 2018, comparativ cu anul precedent, potrivit ultimelor cifre ale Ministerului german de Interne publicate marţi, relatează AFP.

Într-un raport, ministerul arată că 7.701 acte xenofobe au fost înregistrate anul trecut, o creştere cu 19,7 % faţă de 2017. Actele antisemite au fost de 1.799, o creştere similară.

Aproape 90 % dintre autorii lor provin din medii de extrema dreaptă, a precizat ministrul german de interne, conservatorul Horst Seehofer, într-o conferinţă de presă.

În pofida a decenii de căinţă pentru Holocaust, Germania nu face excepţie în Europa, unde, la fel ca în Franţa, sunt răspândite atacurile împotriva evreilor.

Ministrul german de externe, social-democratul Heiko Maas, şi-a exprimat din nou îngrijorarea marţi. Antisemitismul ”nu este un produs de import”, a avertizat Maas, în timp ce migranţii originari din ţări arabe au fost desemnaţi adesea ca fiind în parte responsabili de creşterea numărului atacurilor împotriva evreilor.

Între 2015 şi 2016, în Germania au sosit peste un milion de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak. ”Multora dintre cei care au venit la noi li s-au inoculat de foarte tineri clişee antisemite”, a afirmat Maas în cadrul inaugurării unei reţele europene de luptă împotriva antisemitismului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply