Nuntă în Africa: Mireasă la 61 de ani, mire la 8 ani

Asculta informatia

Un băieţel în vârstă de 8 ani s-a căsătorit cu o femeie în vârstă de 61 de ani, care este deja căsătorită şi mamă a cinci copii.
casatorie_africa_400Sanele Masiela s-a căsătorit cu Helen Shabangu în orăşelul Tswane, din Africa de Sud, după ce fantoma unui strămoş i-ar fi spus să facă asta, iar familia băiatului, speriată de „răzbunarea divină”, a organizat rapid nunta. Ei au plătit suma de 500 de euro pentru soţie şi încă 1.000 de euro pentru organizare.

Îmbrăcat la costum cu papion, Sanele, cel mai mic dintre fraţi, a sărutat-o pe proaspăta sa soţie în faţa celor 100 de invitaţi, care păreau foarte încântaţi după ce au trecut de şocul iniţial. Familia băiatului a apărat iniţiativa spunând că este doar un ritual şi că cei doi nu sunt căsătoriţi în faţa legii.
Mama lui Sanele, în vârstă de 46 de ani, a declarat că este prima dată când se întâmplă aşa ceva în familie. „Sanele a fost numit după bunicul său care nu a apucat să se căsătorească înainte să moară, aşa că i-a cerut lui Sanele să facă asta. A ales-o pe Helen pentru că o iubeşte. Făcând asta i-a făcut fericiţi pe strămoşi. Dacă nu am fi făcut ce au cerut ei, atunci s-a fi întâmplat ceva rău în familie,” citează Daily Mail.
Sanele şi soţia sa nu au semnat niciun certificat de căsătorie şi nu sunt obligaţi să locuiască împreună. După nuntă amândoi s-au întors la vieţile lor obişnuite. „Sunt fericit că m-am căsătorit cu Helen, dar vreau să mă întorc la şcoală şi să învăţ bine. Când voi fi mai mare mă voi căsători cu o fată de vârsta mea,” a spus băieţelul.
În ciuda faptului că este destul de în vârstă pentru a-i fi bunică, mireasa Helen, care are copii cu vârste între 37 şi 27 de ani, a fost mulţumită de aranjament. Helen lucrează împreună cu mama lui Sanele la un centru de reciclare şi a acceptat nunta pentru că „asta este ceea ce doreau strămoşii şi acum sunt fericiţi”.
„Este un ritual. Noi doar ne jucăm acum, dar este un semn că într-o zi se va căsători”, a mai declarat Helen. Soţul şi copiii săi au fost la fel de încântaţi deşi „unii membri ai comunităţii au fost de-a dreptul şocaţi”.
Africa, care este continentul unora dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, adăposteşte o varietate fabuloasă de religii şi culturi, care se reflectă şi în tradiţiile de nuntă. Dreptul unui bărbat de a se căsători se poate achita cu oi, vite sau bani, un bărbat din Somalia poate avea până la 4 soţii dacă poate să le întreţină, iar soarta fetelor este de multe ori pecetluită chiar înainte de naştere. În multe din tradiţiile africane copiii sunt încurajaţi să se căsătorească de la 13-15 ani.
În ciuda faptului că numărul de creştini şi musulmani din Africa a crescut considerabil în ultimii ani, multe părţi din Africa rămân scufundate în tradiţii străvechi şi vrăjitorie. Rezultatele studiilor realizate de Institutul Gallup în anul 2010 au evidenţiat că în 18 din cele 47 ţări africane, practicile vrăjitoreşti se află pe val. Per total se estimează că nu mai puţin de 55% dintre locuitorii Africii sub-sahariene sunt convinşi de puterea şi eficienţa ritualurilor vrăjitoreşti, apelând la şamanii locali ori de câte ori au nevoie.

www.semneletimpului.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *