Quantcast
O Biblie din 1705 descoperită într-un azil de bătrâni – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O Biblie din 1705 descoperită într-un azil de bătrâni

În Iowa, proprietarul unei librării a descoperit cu mare surprindere o Biblie veche de 318 ani, tipărită în 1705 în Scoția.

Este o descoperire pe care nu o va uita curând. Kathy Magruder, proprietara unei librării, a descoperit recent o Biblie tipărită în 1705. În căutarea cărților vechi, a mers la biblioteca Calvin Community House din Iowa, relatează Christian Broadcast News pe 19 noiembrie . „Au fost o mulțime de cărți mai vechi care erau distractive și le-am ales, dar am văzut-o pe aceasta pe raft”, a declarat Kathy Magruder pentru Independent Advocate .

O Biblie tipărită clandestin?

„Nu părea nimic special. Am spus: „Știi, cred că acesta este puțin vechi.” Va trebui să fac niște cercetări pentru că nici măcar nu pot face o ofertă până nu îmi fac o idee despre ce este. În urma investigațiilor, ea a descoperit că era o Biblie, veche de 318 ani și care provine din Scoția. Se crede că a fost tipărit în Selkirkshire, potențial ilegal, fără permisiunea monarhiei. Potrivit KCCI-TV , o astfel de infracțiune ar fi putut duce la o pedeapa capitala in anii  respectivi.

Povestea nu se termină aici, întrucât adnotările ne permit să descoperim identitatea proprietarilor inițiali. Ar fi un cuplu pe nume James Burnet și Janet Scott, căsătorit în 1761 și avea trei fiice. „Janet Scott, soția mea, a murit miercuri, a treia zi a lunii noiembrie 1773, la vârsta de 33 de ani de variolă”, se arată într-o notă. Cu toate acestea, librarul nu a reușit încă să localizeze vreun posibil descendent al acestei familii. Cei responsabili de azilul de bătrâni nu știu cum a ajuns această Biblie în biblioteca lor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply