Quantcast
O biserica protestanta din India a fost atacata si incendiata – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O biserica protestanta din India a fost atacata si incendiata

În Madhya Pradesh, India centrală, creștinii își exprimă furia după ce biserica lor a fost incendiată intenționat.

„Nu știm când a fost arsă biserica”, spune pastorul ei, Mahesh Kumre, pentru UCA News , „am avut ultima noastră întâlnire de rugăciune pe 5 februarie și când am mers la biserică pentru rugăciune pe 12 februarie, a fost găsită arsă. din interior.

Localnicii care au ajuns la lăcașul de cult pentru a face rugăciune, au găsit mobilier ars, pereți înnegriți din cauza fumului, precum și pereți inscripționați cu numele Lord Ram în interiorul bisericii incendiate.

Au fost arse Biblii, cărțile de rugăciuni, scaunele, mesele, evantaiele și o cutie de ofrande. Numele lordului hindus Rama în hindi a fost scris acolo unde inițial scria „Bucură-te Isus”.

Potrivit pastorului, a fost depusă o plângere. Un ofițer de poliție din subdiviziunea Itarsi a declarat că se fac eforturi pentru a-i găsi vinovați.

„Oricare ar fi raționamentul din spatele ei, arderea sau profanarea unui lăcaș de cult al oricărei religii într-o societate civilizată nu va atenua decât să aviveze animozitatea”, a spus părintele Maria Stephan, purtatorul de cuvant al  Bisericii Catolice din Madhya Pradesh, înainte de a clarifica: „aceasta pare să facă parte din aceeași campanie împotriva noastră pentru presupusele acuzații de convertire religioasă”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply