Quantcast
O clădire a evreilor din Halle a fost acoperită cu un graffiti indescifrabil – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O clădire a evreilor din Halle a fost acoperită cu un graffiti indescifrabil

O clădire a unei organizaţii evreieşti locale din Halle a fost acoperită cu graffiti, readucând în prim plan preocupările legate de antisemitism în oraşul german şocat anul trecut de o tentativă de atentat la o sinagogă, relatează agerpres.

Poliţia a menţionat vineri că nu poate preciza dacă a fost vorba sau nu de un atac antisemit, deoarece inscripţiile desenate pe zidurile imobilului aparţinând Comunităţii evreieşti din Halle sunt indescifrabile.

A fost lansată totuşi o anchetă pentru deteriorarea unei proprietăţi private.

Marţi, tot la Halle, poliţiştii au descoperit alte graffiti pe un monument evreiesc din centrul oraşului. În acest caz, în anchetă este implicat un departament special al poliţiei pentru actele de extremism.

Acum circa un an, pe 9 octombrie 2019, un bărbat înarmat cu arme de foc şi explozibil a încercat fără succes să intre în sinagoga din oraşul din centrul Germaniei de Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc, când lăcaşul era plin de credincioşi.

După eşecul de a intra în sinagogă, atacatorul a împuşcat mortal în stradă o trecătoare de 40 de ani şi un tânăr de 20 de ani de la o şaormerie din apropiere.

Autorul atacului, Stephan Balliet, cetăţean german în vârstă de 28 de ani, a recunoscut faptele şi este judecat.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply