O comoară de 3.200 de ani, descoperită într-un oraş biblic – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

O comoară de 3.200 de ani, descoperită într-un oraş biblic

Asculta informatia

Săpăturile arheologice desfăşurate în oraşul Abel Bet Maaca (Israel) au scos la iveală o comoară antică, cu o vechime de 3.200 de ani, alcătuită din lingouri de argint şi bijuterii.

vasiudaic_400Orasul antic este menţionat de patru ori în Vechiul Testament din Biblie. Potrivit Scripturii, în 1 Împărați 15, versetul 29, se vorbeşte despre un asediu al asirienilor asupra evreilor: „Pe vremea lui Pecah, împăratul lui Israel, a venit Tiglat-Pileser, împăratul Asiriei, şi a luat Iionul, Abel-Bet-Maaca, Ianoah, Chedeş, Haţor, Galaad şi Galileia, toată ţara lui Neftali, şi pe locuitori i-a dus în prinsoare în Asiria.”

Obiectele au fost descoperite într-un urcior de lut şi se crede că fuseseră obiecte de schimb în scop comercial înainte de apariţia banilor. Ceea ce rămâne neclar este plasarea urciorului la vedere şi nu ascunderea lor într-o firidă, aşa cum ar fi fost normal. De asemenea, nu se cunoaşte motivul pentru care proprietarii nu s-au întors să revendice obiectele de valoare.

Ceea ce se ştie însă e că descoperirea este una cu o „semnificaţie biblică”, după cum afirmă arheologul Robert Mullins, care a descoperit artefactele. Este posibil ca oraşul să fi fost o cetate de scăpare pentru evrei. De aceea, obiectele rămase în urmă ar fi martorul unei cuceriri a oraşului de către armata asiriană, episod al cărui martor stă o inscripţie pe o rămăşiţă a porţii oraşului, descoperită tot recent.

În prezent, echipa de arheologi continuă excavările pentru a afla mai multe informaţii legate de cei care au locuit ultima dată în regiune, se arată în comunicatul de presă.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 77

Close