O descoperire arheologică e considerată dovada că Samson a existat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Istoria Crestinismului

O descoperire arheologică e considerată dovada că Samson a existat

Asculta informatia

Un mic sigiliu descoperit recent nu departe de Ierusalim i-a entuziasmat pe arheologii care spun că acesta ar putea fi nici mai mult, nici mai puţin decât o dovadă că personajul biblic Samson a existat în realitate.

Foto: Daily MailArtefactul a fost găsit în Beit shemesh, într-un sit de pe dealurile Iudeii, relatează Daily Mail. Potrivit informaţilor preliminare, sigiliul datează din secolul al XI-lea î.Chr., perioadă în care triburile israelite se stabileau în Canaan.
Obiectul de mărimea unei monede – 2,5 cm în diametru, este inscripţionată cu un desen ce înfăţişează un om luptându-se cu un leu.

Foto: Daily Mail

Dacă estimările arheologilor sunt corecte, desenul de pe sigiliu relatează istoria vetero-testamentară a luptei dintre Samson şi un leu. În sprijinul acestei ipoteze vine şi faptul că sigiliul a fost găsit în spaţiul unde se afla graniţa dintre triburile israelite şi cele filistene. În plus, obiectul datează din perioada în care evreii erau conduşi de judecători. Samson a fost unul dintre aceştia.

Foto: Daily Mail
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close