Quantcast
O ediţie rară a Bibliei King James a fost descoperită întâmplător – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O ediţie rară a Bibliei King James a fost descoperită întâmplător

Asculta informatia

Exemplarul găsit de Universitatea din oraşul Stevenson, Maryland, face parte din cele 175 de copii ale primei ediţii tipărite ale acestei traduceri.

biblia_king_james_in_original_a_fost_descoperita_intamplator_in_maryland (Foto: bookish-relish.blogspot.com)Se crede că Biblia a fost împrumutată universităţii de către Societatea Biblică din Maryland, în urmă cu aproape 200 de ani, dar a fost păstrată în arhive fără a se şti ce valoare are, informeazăBaltimore Sun.

Biblia a fost redescoperită de Societatea Biblică din Maryland cu ocazia organizării unei expoziţii de Biblii rare. Societatea a constatat că nu are spaţiul necesar pentru a expune Bibliile vechi, prin urmare a apelat la Universitate pentru a realiza expoziţia. Cu această ocazie, cărţi care se aflau uitate în biroul directorului şi prin dulapuri nedeschise vreme indelungată au fost scoase la lumină, printre acestea aflându-se şi Biblia King James în original.

Experţii au recunoscut autenticitatea ediţiei, din faptul că în cartea Rut există o greşeală de scriere, într-un verset apărând cuvântul „el” în loc de cuvântul „ea”.

Biblia King James este prima traducere în limba engleză a Bibliei şi a fost tipărită în anul 1611. Biblia regelui Henric al VIII-lea (monarh care şi-a declarat astfel separarea faţă de Biserica Catolică) s-a dorit a fi o traducere completă şi corectă, care să nu includă neconcordanţele celor aproximativ 50 de Biblii existente la data aceea.

Expoziţia din Biblioteca Universităţii Stevenson va fi deschisă pe 12 aprilie şi va mai cuprinde o Biblie din 1807 de la Edinburgh, tradusă în galeză, şi o Biblie din 1788, din Nurenberg noteaza revista semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply