O femeie creștină și un barbat musulman acuzați de blasfemie într-o școală din Pakistan

Asculta informatia

Mussarat Bibi și Muhammad Sarmad lucrează amandoi la o școală secundară superioară pentru fete din provincia Punjab din Pakistan. Ea este creștină, el este musulman și amândoi tocmai au fost acuzați de blasfemie.

„Cei doi muncitori li s-a ordonat să curețe magazinul care era plin cu hârtie și alte obiecte aruncate”, explică Javed Sahotra, avocatul lor, „s-a presupus că au ridicat tot felul de deseuri din hartie și alte gunoaie într-un colț al școlii şi i-au dat foc. Unii studenţi au observat mai târziu că obiectele arse conţineau şi pagini sfinte”.

Personalul școlii și directorul susțin că acesta nu este un act intenționat, deoarece niciunul nu poate citi.

Pe 19 aprilie, Kashif Nadeem a informat poliția despre ceea ce el credea a fi blasfemie, incriminând-o doar pe Musarrat Bibi. Atunci „reclamantul a adunat și o mulțime în afara școlii și a început să protesteze împotriva incidentului”, explică apoi avocatul.

„Este regretabil în ciuda faptului că cei doi muncitori erau analfabeți și nu au comis actul intenționat poliția i-a arestat și acuzat de blasfemie”, a declarat avocatul creștinului.

„Sperăm foarte mult că instanța va permite eliberarea lui Musarrat pe cauțiune și de asemenea să ia în considerare renunțarea acuzației grave împotriva ei deoarece în mod clar nu a existat nicio intenție de a comite vreo formă de blasfemie”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3