Noua Zeelandă: o femeie dispune de posibilitatea de a avorta până în cea de a 20-a săptămână de sarcină – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Noua Zeelandă: o femeie dispune de posibilitatea de a avorta până în cea de a 20-a săptămână de sarcină

Asculta informatia

Noua Zeelandă a adoptat un proiect de lege istoric, prin care stabileşte că avortul este o problemă de sănătate, în loc de o crimă, o reformă majoră în contextul în care legislaţia în domeniu a rămas neschimbată de patru decenii, relatează Reuters.

Parlamentul a adoptat textul cu 68 de voturi la 51.

Potrivit noii legislaţii, o femeie dispune de posibilitatea de a avorta până în cea de a 20-a săptămână de sarcină, la sfatul medicului.

Citeste si: VIDEO: CONVOIUL MORŢII-Zeci de camioane ale armatei italiene au transportat cadavrele celor răpuşi de coronavirus

După acest termen, o femeie însărcinată este necesar să efectueze un test, iar doi medici să conchidă că este necesar un avort.

Fostul cadru legislativ stabilea că avortul este o crimă, iar o femeie putea avorta în mod legal doar dacă doi medici certificau faptul că o continuare a sarcinii îi punea în pericol sănătatea fizică sau mentală.

Citeste si: „Să ucidem oamenii și să le luăm organele” – ultimul argument pentru legalizarea eutanasiei

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close