Quantcast
O femeie norvegiană riscă trei ani de închisoare pentru că a spus că persoanele trans nu sunt femei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O femeie norvegiană riscă trei ani de închisoare pentru că a spus că persoanele trans nu sunt femei

O femeie norvegiană ar putea risca până la trei ani de închisoare pentru că a spus că persoanele transgender nu sunt femei, în special un bărbat care pretinde că este mamă și lesbiană.

Aceasta este Christina Ellingsen, reprezentanta organizației Women’s Declaration International (WDI pentru acronimul său în engleză). Ea s-a confruntat pe Twitter cu Christine Marie Jentoft, o reprezentantă a grupului trans activist Foreningen FRI.

„Sunt investigată de poliție pentru ca fac campanie pentru drepturile femeilor, pentru că, pentru anumite grupuri, faptul că femeile și fetele sunt femei și că bărbații nu pot fi femei, fete, mame sau lesbiene, este considerat odios”, susține Ellingsen.

„Femeile nu sunt protejate de discursul instigator la ură în Norvegia, dar bărbații care pretind că sunt lesbiene și femei sunt protejați atât din cauza identității lor de gen, cât și a orientării lor sexuale. Decizia avocatului poliției de a deschide această anchetă împotriva unei activiste pentru drepturile femeii este foarte îngrijorătoare”, a avertizat aceasta.

Aceste declarații au fost date de Ellingsen pentru revista Reduxx, care se anunță ca „o platformă feministă dedicată furnizării de știri oneste, opinii și cercetări asupra problemelor pe care mass-media nu le oferă. Pentru femei și împotriva prădătorilor, fără scuze pentru asta.”

Acest bărbat pretinde că este femeie, lesbiană și chiar mamă

Reduxx susține atât de mult că, în numele „incluziunii”, bărbații care pretind că sunt femei trans au înlocuit femeile biologice în sport. Totodată, denunță sexualizarea minorilor de către organizațiile LGBT.

Jentoft era deja în vizorul revistei. În 2018, el a stârnit controverse după ce a invitat prin tweet copiii să-l contacteze pentru îmbrățișări.

„Dragi copii queer de toate vârstele! Știu că unii dintre noi avem părinți care nu ne mai iubesc. Dar datorită unui videoclip [Facebook] pe care tocmai l-am văzut, vreau doar să vă anunț pe toți că sunt de fapt un părinte certificat. Așa că, dacă ai nevoie vreodată de o îmbrățișare de mamă adevărată, voi fi bucuros să te îmbrățișez!”, a scris Jentoft.

Din moment ce acest bărbat a anunțat că este mamă, Ellingsen a apărut într-o fotografie cu cuvântul „mamă” definit ca părinte de sex feminin.

Face acest lucru în semn de protest față de faptul că FRI face lobby pentru schimbarea definiției legale a „mamei” în „părinte biologic”, împreună cu alte modificări lingvistice menite să facă legile „neutre în ceea ce privește genul”.

În Norvegia, în legile care reglementează drepturile de protecție a copilului, mama este definită legal ca fiind „femeia care a născut copilul”.

În pur stil orwellian, a spune că persoanele trans nu sunt femei, că o mamă este femeie și că bărbații nu sunt mame, pe Twitter, poate avea greutate penală: o crimă.

Tweeturile pe care Christina Ellingsen le-a publicat între februarie 2021 și ianuarie 2022 au fost numite „delicte motivate de ură”.

Tweeturile în dispută

„De ce [FRI] îi învață pe tineri că bărbații pot fi lesbiene? Asta nu este terapie de conversie?” a scris Ellingsen pe Twitter în octombrie 2021.

În principiu, pentru a „combate stigmatul” împotriva homosexualității, multe țări au incriminat terapiile de conversie către heterosexualitate. De aceea, Ellingsen critică modul în care, în numele toleranței față de persoanele trans, se promovează conversia orientării sexuale dupa cum convine narațiunii dominante.

Apoi, un al doilea tweet folosit ca dovadă împotriva ei ca discurs instigator la ură spune: „Jentoft, care este bărbat și consilier al FRI, se prezintă ca lesbiană; așa de nebună este organizația care se presupune că lucrează pentru a proteja interesele tinerelor lesbiene. Cum le ajută pe tinerele lesbiene faptul că și bărbații spun că sunt lesbiene?

Comentariile nu se limitează la rețeaua de socializare. Ellingsen s-a confruntat cu Jenhoft la televiziunea națională și i-a spus că este bărbat, nu femeie. Asta a făcut să fie acuzată că l-a hărțuit pe Jenhoft de nimeni altul decât de Amnesty International Norvegia.

„Esti un bărbat. Nu poți fi mamă”, a spus Ellingsen, „normalizarea ideii că bărbații pot fi mame este o formă clară de discriminare împotriva femeilor”.

Țările scandinave s-au remarcat pentru că sunt cele mai feministe. Cu toate acestea, este de asemenea acolo unde există astăzi bărbați cu puterea de a reduce la tăcere o femeie.

Prin includerea „identității de gen” în paragrafele privind delictele de ură în ianuarie 2021, Norvegia a legalizat persecuția ideologică și a limitat libertatea de exprimare.

Deja în acest moment, organizația la care aparține Ellingsen, WDI Norway (fostă WHRC Norway) a avertizat că introducerea conceptului în lege ar permite femeilor să fie urmărite penal pentru declararea faptelor biologice.

Cazul Ellingsen o demonstrează. Potrivit declarațiilor sale, Jentoft însuși a depus raportul de poliție împotriva ei.

Și Jentoft reprezintă doar vârful aisbergului. Din 1997, organizația la care aparține, FRI, lucrează pentru a abroga parafiliile și fetișurile sexuale ca diagnostice de sănătate mintală atât în ​​Norvegia, cât și în străinătate, și a reușit să obțină unele reclasificări ca variante de excitare sexuală în cea de-a XI-a ediție a Clasificării Internaționale a Bolilor.

Așa că organizații ca aceasta reușesc să transforme tulburările în normalitate și pe cei care o denunță în criminali.

Aceasta este o consecință directă a feminismului de gen, al celui de-al treilea val, care separă biologia de psihologie și susține că sexul nu este o realitate biologică, ci o „construcție socială”. Astfel, inclusiv readuce femistele de primul, al doilea și al patrulea val feministe (cel actual) în centrul atacului, deoarece acestea apără femeile prin excelență. Dar din moment ce femeile nu mai sunt o realitate biologică, ele sunt înlocuite de cei care pretind că sunt femei.

Înainte de asta, George Orwell a avertizat în 1984 că libertatea înseamnă a spune că 2+2 este egal cu 4. Conform acestei logici, în 2022 libertatea înseamnă a spune că persoanele trans nu sunt femei, întrucât un bărbat nu este nici femeie, nici mamă, nici lesbiană.

Karen Smith din Alerta Digital

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply