O femeie recent convertită la creștinism arsă de soțul ei

Asculta informatia

În Uganda, o femeie de 32 de ani a fost arsă de soțul ei când a descoperit că s-a convertit la creștinism. Această mamă a trei copii este în prezent internată cu arsuri grave. 

În estul Ugandei, Hajara Namwase primește în continuare tratament în spital pentru arsurile de gradul trei provocate de soțul ei, Musa Kalele, în vârstă de 42 de ani. Morning Star News relatează că pe 17 octombrie a aruncat benzină asupra soției sale și a aprins un chibrit, conform comentariilor raportate de o rudă a victimei.

În timpul călătoriei de afaceri a soțului ei în Sudanul de Sud care a avut loc  în luna mai, această mamă a trei copii l-a întâlnit pe Isus și l-a acceptat ca salvator. Din acea zi ea a participat în mod regulat la o întâlnirile de rugăciune.

Întorcându-se acasă de la o întâlnire de rugăciune pe 17 octombrie, Hajara Namwase a fost surprinsă să vadă că soțul ei s-a întors din călătoria sa. Ea spune că i-a fost frică când l-a văzut pentru că avea în posesia ei „broșuri evanghelice și un mic Noul Testament”.

Furios la vederea acestor lucruri creștine, Musa Kalele a părăsit camera pentru a merge să ia benzină înainte de a-și imola soția în vârstă de 32 de ani în fața casei lor.

„Mi-a luat cearșafurile, mi-a înfășurat corpul cu ele apoi m-a scos din casă. M-a forțat să mă întind pe jos. A luat benzina, a turnat-o pe mine și a luat apoi o cutie de chibrituri, a aprins-o și mi-a dat foc.” marturiseste Hajara.

Fiica ei a fost cea care a alertat vecinii care au dus-o la spitalul regional Mbale. Pe 24 octombrie a fost transferată la un alt spital din Kampala pentru a primi îngrijiri mai specializate.

Organizația pentru creștinii persecutați Open Doors explică că, deși Uganda are o majoritate creștină, țara este membră a Organizației pentru Cooperare Islamică.

În Orientul cu majoritate musulmană, prozelitismul musulman este condus energic de mișcarea fundamentalistă Taglibh. Această radicalizare stimulează persecuția împotriva creștinilor, încurajată și de imami și șeici în predicile lor. Bisericile care își exprimă public credința creștină și creștinii din mediul musulman sunt deosebit de vizat.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply