Quantcast
O fetiță creștină de 12 ani a fost luată cu forța de acasă si obligată să se convertească la islam – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O fetiță creștină de 12 ani a fost luată cu forța de acasă si obligată să se convertească la islam

Farah, o fetiță creștină de 12 ani, spune că a fost luată cu forța de acasă, în Pakistan, vara trecută, obligată să se convertească la islam și apoi să se căsătorească cu răpitorul ei. Este o situație în care ajung sute de tinere creștine sau hinduse din această țară, în fiecare an.

Pe 25 iunie 2020, Farah era acasă, în Faisalabad, al treilea oraș ca mărime din Pakistan, împreună cu bunicul ei, trei frați și două surori, când s-au auzit bătăi în ușă. Bunicul ei s-a dus să deschidă ușa, trei bărbați au năvălit în interior, au luat-o pe sus și au băgat-o într-o dubă.

Bărbații au avertizat familia că, dacă ar încerca să o recupereze, „ne vor face să regretăm”, spune tatăl lui Farah, Asif, care era la serviciu când s-a întâmplat totul, relatează BBC.

Asif s-a dus la cea mai apropiată secție de poliție pentru a anunța răpirea, furnizând chiar și numele unuia dintre răpitori recunoscut de bunic, însă polițiștii abia l-au ascultat. „Au fost necooperanți și au refuzat să înregistreze reclamația. Mai mult, m-au împins și m-au înjurat”, a spus el.

În ciuda plângerilor nenumărate adresate poliției, au trecut trei luni până când incidentul a fost înregistrat oficial, însă nu au luat nicio măsură.

În acest timp, Farah, care fusese dusă la la 110 kilometri de casă, în orașul Hafizabad, spune că a fost violată, legată și tratată ca o sclavă.

„Am fost legată cu lanțuri și mi s-a ordonat să fac curățenie în casa celui care m-a răpit și să am grijă de animalele din curte. A fost groaznic”, spune ea.

Sute de fete răpite în fiecare an
Potrivit ultimului recensământ, în Pakistan erau aproximativ două milioane de creștini, puțin peste 1% din populația totală a țării.

Potrivit organizațiilor pentru drepturile omului, aproape 1.000 de fete creștine, hinduse și sikh sunt răpite în fiecare an. Multe dintre ele sunt nevoite să se convertească la islam, deoarece în Pakistan căsătoriile tinerilor sub 16 ani sunt acceptate în temeiul legii Sharia, cu condiția ca cei doi miri să fie musulmani. Acest lucru s-a întâmplat și cu Farah: a fost forțată să se convertească, apoi obligată să se mărite cu cel care a răpit-o.

Consiliul Național al Bisericilor din Pakistan (NCCP) spune că numărul acestor cazuri crește. „Sunt sute de fete în această situație, iar autoritățile nu fac nimic”, spune secretarul general al NCCP, episcopul Victor Azariah.

Coșmar încheiat după 8 luni
Disperat, tatăl lui Farah, Asif, a cerut ajutor de la biserica lui, care i-a asigurat asistența juridică.

La începutul lunii decembrie, după cinci luni de demersuri disperate, poliția a luat măsuri.

„Patru polițiști au venit acasă (casa răpitorului – n.n.) și au spus că instanța a ordonat ca eu să merg cu ei la secția de poliție”, spune Farah.

Pe data de 5 decembrie, cazul ei a ajuns în fața unei instanțe din Faisalabad, iar magistratul a trimis-o într-un adăpost pentru femei și copii, în timp ce au fost făcute cerificări.

Însă situația a devenit tot mai complicată.

În timp ce familia aștepta o decizie finală a judecâtorului, poliția i-a spus tatălui lui Farah că suspendă ancheta, pentru că Farah ar fi fost de acord atât cu căsătoria, cât și cu convertirea la islam. Farah a spus acest lucru și în instanță, pe 23 ianuarie, însă magistrații au avut suspiciunea că a fost constrânsă să facă declarația, iar Farah a confirmat mai târziu că așa s-a întâmplat.

„Am declarat asta pentru că răpitorul mi-a spus că dacă nu o fac o să mă omoare mai întâi pe mine, apoi o să-i omoare, pe rând, pe tatăl și pe frații mei. Am acceptat să mint.”

Trei săptămâni mai târziu, pe data de 16 februarie, la aproape opt luni după ce a fost răpită, judecătorii au decis că mariajul lui Farah nu a fost înregistrat corespunzător și, prin urmare, a fost considerat invalid.

Fetița s-a întors la familia ei.

Chiar și atunci când fetele răpite sunt salvate, calvarul lor este departe de a se încheia. În multe cazuri, sunt amenințate că vor fi luate din nou, că familiile lor vor fi ucise, iar frica este permanentă.

Așa s-a întâmplat în cazul Mariei Shahbaz, o fată creștină de 14 ani, care a reușit să scape după ce a fost răpită și forțată să se căsătorească. De atunci, ea și familia ei se ascund pentru că sunt amenințați cu moartea.

Organizații umanitare britanice fac demersuri pentru a obține azil în Marea Britanie pentru Maria și familia ei.

Premierul pakistanez a ordonat o anchetă privind conversia forțată a minorităților religioase din țara predominant musulmană. Reprezentantul său special pentru religii, Tahir Mehmood Ashrafi, a declarat recent: „Căsătoriile forțate, convertirea forțată și răpirea fetelor minore din alte religii nu vor fi tolerate”.

Însă experiența lui Asif cu poliția sugerează că există un drum lung de parcurs. El spune că este decis să facă tot ce este necesar pentru pedepsirea răpitorilor fiicei sale.

Farah, acum în vârstă de 13 ani, este bucuroasă că este din nou acasă și își revine din trauma suferită cu ajutorul unui psiholog.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply