Quantcast
O instanţă germană îi permite unei eleve să vină la liceu purtând vălul islamic integral – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O instanţă germană îi permite unei eleve să vină la liceu purtând vălul islamic integral

Asculta informatia

O fată de confesiune musulmană în vârstă de 16 ani va putea să poate în continuare la liceu vălul islamic integral, a decis luni Tribunalul Superior de Contencios Administrativ din Hamburg, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Această instanţă a respins astfel recursul formulat de autorităţile oraşului-land Hamburg, după ce o instanţă inferioară hotărâse anterior de asemenea că eleva are dreptul să vină la cursuri purtând vălul islamic care îi acoperă inclusiv faţa.

Instanţa superioară a argumentat în decizia sa că nu există bază legală în virtutea căreia autorităţile care gestionează instituţiile de învăţământ din Hamburg să o poată obliga pe mama fetei minore ca aceasta din urmă să-şi arate chipul la liceu. ”Eleva poate revendica pentru sine libertatea religioasă”, mai notează instanţa.

Este nevoie de o bază legală pentru limitarea unui drept fundamental, se mai arată în aceeaşi decizie, insistând că o asemenea speţă nu este prevăzută în legislaţia în vigoare privind învăţământul.

Responsabilul pentru educaţie al landului Hamburg, Ties Rabe, a declarat anterior anunţării acestei hotărâri judecătoreşti că este dispus să revizuiască legea dacă autorităţile nu obţin câştig de cauză la recurs, astfel încât să fie interzis vălul integral în instituţiile de învăţământ din Hamburg.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply