Quantcast
O jihadistă britanică plănuia să arunce în aer Catedrala Sfântul Paul din Londra – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O jihadistă britanică plănuia să arunce în aer Catedrala Sfântul Paul din Londra

O femeie în vârstă de 36 de ani care a jurat credinţă Statului Islamic (SI) s-a recunoscut vineri, în faţa tribunalului Old Bailey din Londra, vinovată de plănuirea unor atacuri cu bombă la Catedrala Sfântul Paul din Londra şi la un hotel din apropiere, transmit dpa şi Reuters, citând un comunicat al poliţiei, anunță și agerpres.

Safiyya Amira Shaikh, născută Michelle Ramsden, din Hayes, la vest de Londra, a fost inculpată pentru ‘pregătirea de acţiuni teroriste’ şi diseminarea de publicaţii teroriste.

Citeste si: Femeie din Anglia se cununa religios cu propriul sau caine (Foto)

Ea a rămas în arest în aşteptarea sentinţei ce va fi pronunţată la data de 11 mai.

Shaikh a fost arestată după ce a discutat despre pregătirea şi plasarea de explozivi cu doi poliţişti aflaţi sub acoperire.

Conform poliţiei metropolitane, inculpata a ‘cercetat metode şi a decis un plan de comitere a unei acţiuni teroriste, a călătorit în centrul Londrei şi s-a cazat la un hotel pentru a întreprinde o recunoaştere’.

Citeşte şi: Anglia este ameninţată de terorismul de extremă-dreapta

Inculpata i-a predat unuia din poliţişti două genţi pe care le dorea umplute cu explozivi şi, de asemenea, a pregătit o declaraţie de supunere către SI.

Potrivit rechizitoriului, Shaikh a ales hotelul respectiv ca ţintă pentru unul din dispozitivele explozive şi apoi a cercetat Catedrala Sfântul Paul pentru a planta acolo o a doua bombă.

Cel de-al doilea cap de acuzare împotriva sa se referă la diseminarea de publicaţii teroriste, mai precizează în comunicatul poliţiei.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply