Quantcast
O monedă din a doua epocă a Muntelui Templului a fost găsită în timpul restaurării Turnului lui David – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O monedă din a doua epocă a Muntelui Templului a fost găsită în timpul restaurării Turnului lui David

În mijlocul unuia dintre cele mai cuprinzătoare proiecte de conservare în curs de desfășurare în Israel, arheologii au descoperit o monedă din Tir, despre care se crede că a fost folosită pentru a plăti impozitul templului de către pelerinii care se îndreptau spre templu pentru Paște, Shavut sau Sukkot.

Moneda antică a fost găsită în interiorul unui cufăr de artefacte care au fost excavate inițial în anii 1980, când ultimul proiect de restaurare a fost întreprins la locul respectiv. Fondul a fost pierdut cumva de atunci și a fost descoperit abia recent, ca parte a proiectului de conservare atât de necesar, care este în prezent implementat în Muzeul Turnul lui David În vechiul oraș Ierusalim. Cutia conținea o monedă de argint rară numită „Tire Shekel”, care a fost folosită în perioada celui de-al Doilea Templu și a fost produsă în orașul antic Tir, unde Thekel Tire a fost bătut din 125 î.Hr. până la izbucnirea Marii Revoltă în 66 d.Hr. .

Tirul Shekel este adesea menționat în relatările istorice din perioada celui de-al Doilea Templu, dar foarte puține au fost de fapt găsite. Complexul Turnul lui David, unde a fost făcută această descoperire interesantă, găzduiește vechiul palat al lui Irod, unde mulți teologi și istorici cred că a avut loc procesul lui Isus. Cel mai înalt turn din complex se numește Turnul Phasael și a fost primul turn cunoscut sub numele de „Turnul lui David” în secolul al V-lea d.Hr. Se desfășoară lucrări de restaurare la Turnul Phasael. O fisură largă care se extinde de sus în jos amenință întreaga integritate structurală a turnului. (Credit: Muzeul Turnul lui David)

Acest turn este în prezent în curs de întreținere majoră. O fisură mare care se extinde de sus în jos amenință integritatea structurală a întregului turn și a condus echipa de întreținere care conduce proiectul să-și accelereze eforturile de restaurare a pietrelor vechi de 2.000 de ani deteriorate. „Turnul lui David este una dintre cele mai importante clădiri din Israel, atât din punct de vedere al istoriei sale, cât și al locației sale”, a declarat Yotam Carmel, director de întreținere la Ken HaTor, compania responsabilă pentru proiect.

El a adăugat: „Ultimul proiect de restaurare din Turnul lui David a fost realizat în anii optzeci și de atunci castelul a devenit extrem de nevoit de restaurare”. Eilat Lieber, directorul muzeului Turnul lui David și curator șef al muzeului, a remarcat importanța proiectului de conservare pentru generațiile viitoare. „În această perioadă de vacanță, suntem recunoscători pentru această ocazie unică de a păstra fizic zidurile și turnurile acestui sit antic – care a existat în timpul celui de-al Doilea Templu cu mii de ani în urmă – care ajută la conservarea și conservarea sitului, astfel încât continuă să fie un far în Ierusalim pentru generațiile viitoare “. Muzeul Turnul lui David este situat în Cetatea Veche, la intrarea la Poarta Jaffa în Orașul Vechi al Ierusalimului. Acesta va rămâne deschis publicului larg pe tot parcursul anului, conform liniilor directoare ale Ministerului Sănătății. Moneda nou descoperită va fi expusă într-o expoziție nouă și permanentă la muzeu anul viitor. pentru mai multe informatii: www.tod.org.il

Despre Info Crestin News

Leave a Reply