O nemțoaică teroristă ISIS a lăsat să moară de sete o fetiță-sclavă de 5 ani

Asculta informatia

Procesul împotriva nemțoaicei, identificată doar ca Jennifer W. de 27 de ani, este primul din lume în care un membru ISIS este acuzat de crime de război împotriva minorității yazidi, consemnează AFP.

Femeia, care mai este acuzată de apartenență la o organizație teroristă și de violarea legii germane privind controlul armelor de război, riscă închisoarea pe viață.

Laureata Premiului Nobel pentru Pace, Nadia Murad, ea însăși o supraviețuitoare yazidi din sclavia ISIS, a declarat că procesul de la München „este un moment extraordinar pentru mine și pentru întreaga comunitate yazidi”.

Yazidii, o civilizație multimilenară cu influențe preislamice, sunt considerați „necredincioși” de către musulmani. Alături de creștini, yazidii au fost principalele victime ale ororilor ISIS în Siria și Irak.

Avocata Clooney

Din echipa de apărători a mamei fetiței ucise face parte și avocata și militanta pentru drepturile omului Amal Clooney, soția vedetei hollywoodiene George Clooney, dar aceasta nu a putut participa la ședința de deschidere a procesului.

Procurorii germani afirmă că Jennifer W. și soțul acesteia, de asemenea membru ISIS, leau „procurat” pe mamă și copil pentru a le folosi ca „sclave” în gospodărie, când Statul Islamic ocupa orașul irakian Mossul, în 2015.

„După ce fetița s-a simțit rău și a udat așternutul (urinând – n.r.) soțul acuzatei a legat-o în lanțuri în afara casei ca pedeapsă și a lăsat copila să agonizeze de sete pe o căldură toridă”, arată rechizitoriul. „Acuzata i-a permis soțului să procedeze astfel și nu a făcut nimic pentru a salva fetița.”

Mama victimei, Nora B, care trăiește acum în Germania, le-a spus anchetatorilor că acuzata nu a intervenit decât atunci când era prea târziu pentru ca fetița, în stare avansată de deshidratare, să mai poată fi salvată.

Soțul jihadist e liber

Presa germană a scris că soțul acuzatei, Taha Sabah Noori AlJ., le-a bătut în mai multe rânduri pe mamă și pe copil, iar într-un rând Jennifer W. a îndreptat pistolul către capul femeii. Taha Noori s-ar afla acum în libertate în zona frontalieră turco-irakiană.

Sursa: evz.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3