Quantcast
O nouă Evanghelie ar prezice venirea lui Allah şi a profetului Mahomed – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O nouă Evanghelie ar prezice venirea lui Allah şi a profetului Mahomed

Un text religios din secolul al V-lea, dar descoperit acum 12 ani, este folosit de către autorităţile iraniene pentru a decredibiliza creştinismul, dar dacă ar fi adevărat, ar arunca ceea ce ştim într-o cu totul altă lumină.

Cartea de piele este scrisă într-un dialect al limbii aramaice, iar această Evanghelie prezice venirea ultimului Mesia islamic, profetul Mahomed, potrivit presei iraniene, citate de „The Daily Mail”.

Autorităţile din Turcia, care au conservat până acum documentul, susţin că ar putea fi o variantă autentică a Evangheliei lui Barnabas, unul dintre primii discipoli din Ierusalim. Presa iraniană a prezentat subiectul ca pe dovada care va duce la decăderea creştinismului şi demonstrarea faptului că islamismul este singura religie adevărată.

În interiorul cărţii se vorbeşte despre Allah. În capitolul 41 este scris: „Dumnezeu s-a ascuns ca arhaghelul Mihail când ei (Adam şi Eva) au fost alungaţi din Rai. Când Adam s-a întors, a văzut scris pe poarta Raiului «La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah»”. În traducere liberă, inscripţia ar însemna „Allah este singurul Dumnezeu, iar Mahomed profetul”.

Deşi turcii şi iranienii consideră că documentul este autentic, unii analişti au râs când au auzit de cele scrise în Iran. „Regimul iranian este hotărât să distrugă creştinismul cu orice preţ, chiar dacă asta înseamnă execuţii, arderea Bibliei sau acuzaţii false”, a declarat Erick Stakelbeck, un analist al terorismului şi un observator atent al politicii iraniene.

Autorităţile turce au confiscat documentul în 2000, când au arestat o mişcare mafiotă care făcea trafic cu documente istorice. Celebritatea aşa zisei Evanghelii a apărut după ce Vaticanul a depus o cerere pentru a studia documentul.

adevarul.ro

Despre

Un comentariu

  1. Constantin Ionescu

    Aceasta “descoperire ” are multe “bile negre”,printre altele cunoscatori ai limbi asiriene spun ca aceasta “evanghelie ” este scrisa in lima asiriana moderna care a fost standardizata in anii 1840 ,iar turci spun ca aceasta carte este din secolul al V-lea ,unde este adevarul ?
    Aici este un link cu informatii mult mai detaliate despre acesta “descoperire “:
    http://www.aina.org/news/2012022916569.htm

Leave a Reply