Quantcast
O posibilă eroare „dă de gol Evanghelia soției lui Iisus” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O posibilă eroare „dă de gol Evanghelia soției lui Iisus”

O posibilă eroare preluată dintr-o copie online a „Evangheliei după Toma” ar putea fi indiciul care ar dezvălui falsitatea papirusului controversat denumit „Evanghelia soției lui Iisus”, susține Andrew Bernhard.

Foto: Live ScienceAbsolvent al Universității Oxford și autor al cărții „Alte Evanghelii creștine timpurii” („Other Early Christian Gospels), Berhard a publicat recent un articol în care sugerează posibilitatea ca „Evanghelia soției lui Iisus” să nu fie altceva decât o rearanjare a unor fragmente scurte de text din textul gnostic „Evanghelia după Toma”. O „eroare de copiere” din ediția electronică, pe care autorul susține că a depistat-o la papirusul controversat, ar fi trădat falsul.

„E remarcabil că un impostor a putut să întreprindă un astfel de fals, folosindu-se de un instrument simplu, de pe Internet,” a declarat Bernhard. „E, în egală măsură, uimitor cât de repede cercetătorii au reacționat și au analizat textul,” a mai spus autorul, citat de LiveScience.

Bernhard susține că autorul papirusului de dimensiunea unei cărți de vizită și-ar fi sabotat intențiile de contrafacere prin faptul că a copiat, odată cu textul online, și o eroare gramaticală, pe care un vorbitor autentic de limbă coptă din secolul IV, când ar fi datat papirusul, nu ar fi avut motive să o comită.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply