Quantcast
O reclamă Red Bull Îl parodiază pe Iisus mergând pe apă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

O reclamă Red Bull Îl parodiază pe Iisus mergând pe apă

O reclamă Red Bull a stârnit reacţii în Brazilia din cauza faptului că L-a ridiculizat pe Iisus mergând pe apă. Controversatul spot publicitar ce durează 30 de secunde este pe punctul de a fi interzis de Consiliul Naţional de Publicitate din Brazilia.

reclama_red_bull_cu_iisus_christos (Foto: folhadosertao.com.br)Reclama Îl arată pe Iisus şi pe 2 dintre ucenii săi într-o barcă. La un moment dat, Iisus se ridică frustrat pentru că nu au prins niciun peşte, iese din barcă şi începe să meargă pe apă. Unul dintre ucenici, Petru, este surprins că Iisus poate să meargă pe apă dar cel de-al doilea îl linişteşte pe Petru, spunându-i că Iisus a băut Red Bull. Replica lui Iisus este aceea că nu este nevoie de Red Bull ca să mergi pe apă, ci să fii deştept şi să găseşti pietrele pe care să calci.

Reacţiile nu au întârziat să apară. Episcopia catolică din Rio de Janeiro Media solicită să se ia măsurile legale pentru a intezice această reclamă. Episcopia face referire în principal la replica de la final a lui Iisus, care declară că mersul pe apă este o chestiune de isteţime, nicidecum un miracol, considerat un afront la pasajul biblic cunoscut de creştinii din întreaga lume.

Răspunsul oficial al Red Bul a fost că nu s-a dorit ironizarea lui Iisus Christos. „Tot ce am dorit a fost să sugerăm că trebuie să fii isteţ pentru a putea merge pe apă”, a declarat departamanetul de comunicare pentru Christian Post.

Nu este prima dată când Red Bull se foloseşte de versete şi personaje biblice. În decembrie anul trecut, o reclamă în care apar Iosif, Maria şi Iisus nou născut a fost interzisă după ce un al patrulea mag aduce câteva cutii de Red Bull lui Mesia. În 2010, o altă reclamă arată cum după despărţirea Mării Roşii, Moise îşi conduce poporul zburând deasupra apelor, tot după ce a băut o cutie de Red Bull.

Până acum nu s-a luat nicio măsură referitor la conţinutul reclamei, dar, conform Consiliului de Publicitate, reclama este jignitoare şi va fi interzisă dacă nu va fi modificată.

Galerie video

Despre

Leave a Reply