O tânără din SUA trăiește „ca-n Biblie”

Asculta informatia

A trăi un an întreg în conformitate cu poruncile și regulile biblice nu este un lucru foarte ușor, susține autoarea creștină Rachel Held Evans, care și-a propus să realizeze acest experiment. Dificultățile apar mai ales în perioadele de „necurăție” lunară a femeii, când orice lucru pe care se așază devine „necurat”.

Rachel Held Evans

Evans intenționează să își descrie experiența anului de trăire după modelul și textul biblic într-o carte pe care o va publica. Femeia susține însă că modul în care se raportează față de Biblie s-a modificat pe parcursul experimentului său și că a cunoscut o experimentare mult mai profundă a credinței.

„Din ce în ce mai puțin simt că trebuie să fac din Biblie ceea ce vreau eu să fie Biblia, adică exact ceea ce am făcut în cea mai mare parte din viața mea de creștină evanghelică, încercând să silesc Biblia să intre într-un anumit șablon”, a declarat Evans.

După mai multe luni de trăire pe modelul biblic de viețuire, femeie conchide că Biblia nu este o carte simplă, nici „ușor de înțeles” și nici „ușor de aplicat” în viața de zi cu zi.

„Să învăț să iubesc Biblia pentru ceea ce este și nu pentru ceea ce voiam eu să fie” este lecția învățată de-a lungul experimentului, a declarat femeia.

Evans, în vârstă de 30 de ani, s-a inspirat pentru acest proiect dintr-un experiment similar realizat de evreul A. J. Jacobs, autorul cărții The Year of Living Biblically. Acesta a trăit un an după regulile biblice, inclusiv cele din Vechiul Testament și a mers până acolo încât a aruncat cu o piatră într-o persoană care avea o relație adulterină.

„Sper că, la fel cum a fost și pentru mine, ea [Evans] va avea o călătorie fascinantă, care îi va schimba viața”, a declarat Jacobs vizavi de proiectul femeii.

Un alt caz este cel al pastorului Ed Dobson, din Michigan, care a decis să trăiască un an la fel ca Iisus Christos, după ce a aflat că are o boală incurabilă.

Rachel Held Evans este o autoare și bloggeriță creștină cunoscută, care locuiește în Dayton, Tennessee, orașul în care a avut loc faimosul „Proces al maimuțelor”, în 1925. În 2010, Evans a publicat la editura Zondervan prima sa carte, Evolving in Monkey Town.

Sursă: Religion News Servicerachelheldevans.com noteaza semneletimpului.ro

Despre

Un comentariu

  1. „Să învăț să iubesc Biblia pentru ceea ce este și nu pentru ceea ce voiam eu să fie” este lecția învățată de-a lungul experimentului, a declarat femeia.
    Doamne, ajuta!!!

  2. ioanna stankou

    mie personal mi se par aceste lucruri foarte exagerate….da sant deacord sa pastrezi cu sfintire cele 10 porunci,normal este sa spui lumii despre CEL PE CARE IL IUBESTI DIN TOT SUFLETUL TAU….rugaciunea fiind baza de legatura poti sa o faci de cate ori vrei tu si simti pe zi….doar vorbesti cu Tatal tau….dar sa pastrezi legiile vechiului testament e absurd….arunci cu pietre in oameni….e aproape lumesc ,..nu asta cere DUMNEZEU DE LA NOI el stie ca nu vom putea fii niciodata sfinti pe pamant….si incercarea cat de mica ar fi ea in fata celui MAI MARE DOMN AL LUMII …masoara si cantareste foarte mult!!! e doar parerea mea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *