O tânără sănătoasă de 24 de ani va fi eutanasiată în Belgia

Asculta informatia

Laura este o tânără de 24 de ani care suferă de depresie, fiind încercată de gânduri sinucigașe. Deși nu are niciun alt fel de probleme de sănătate, autoritățile belgiene i-au acceptat cererea de eutanasie, după ce aceasta a declarat că „Viața nu este pentru mine”.

Conform publicațiilor belgiene, Laura a crescut într-un mediu disfuncțional. Inițial a fost părăsită de mama ei când avea doar un an, iar tatăl ei era un alcoolic violent. Laura și-a petrecut până la urmă copilăria între perioadele în care stătea la bunici și perioadele în care stătea la mama ei, care și ea abuza de alcool.

dreamstime_xxl_34359862-1170x810

Laura avea șase ani când a început să se gândească la suicid, iar ca adolescentă a adoptat un comportament abuziv față de propriul corp. De trei ani de zile, Laura este pacientă la un spital psihiatric, unde s-a împrietenit cu o fată care s-a sinucis prin eutanasie acum 18 luni de zile. Laura le-a spus jurnaliștilor că pentru ea moartea nu este o opțiune și dacă ar avea o opțiune ar alege o viață suportabilă, dar întrucât a încercat toate soluțiile și nimic nu a avut succes, aceasta este opțiunea ei.

Conform LifeSiteNews, Belgia permite eutanasia pe motive psihologice atunci când un psihiatru spune că durerea psihologică a unei persoane nu poate fi diminuată într-o manieră acceptabilă pacientului. „Asta înseamnă că deși Laura poate fi tratată, ea a decis că singurul tratament acceptabil este moartea”. Se pare că în fiecare an sunt între 50 și 60 de pacienți cu probleme psihiatrice care recurg la același „tratament”.

Cu toate acestea, nimeni nu a recurs la instanță pentru abuzul legilor care regularizează eutanasia. Când un bărbat a depus o plângere la Ordinul Psihiatrilor după ce mama sa a fost eutanasiată pentru depresie, comentariile din presă l-au acuzat ori că nu înțelege legea, ori că pune nevoile proprii deasupra dorințelor mamei lui, ori că în secret este catolic.

Ultimele modificări aduse legilor belgiene nu fac decât să lărgească cadrul, permițând eutanasia și în rândul copiilor bolnavi terminal, indiferent de vârstă. Canada a eliminat și ea recent anumite restricții, făcând accesul mult mai ușor, iar discuția capătă amploare și în Statele Unite, după cazul lui Brittany Maynard, care a apelat la procedură după ce a primit un diagnostisc sumbru, la doar 29 de ani. Prin urmare, legiuitorii din Califonia au propus o lege prin care doctorii sunt autorizați să prescrie medicamentele necesare eutanasiei celor care au fost înștiințați că au mai puțin de 60 de zile de trăit. California va deveni al cincilea stat, după Oregon, Washington, Montana și Vermont care să aprobe această practică.

Despre

Leave a Reply