Obama: Este nevoie de “căsătoria” homosexuală pentru progresul naţiunii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Obama: Este nevoie de “căsătoria” homosexuală pentru progresul naţiunii

Asculta informatia

Începându-şi al doilea mandat ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama a subliniat nevoia modernizării valorilor Americii prin schimbări precum redefinirea căsătoriei. Drumul Americii “este incomplet”, a afirmat Obama la 21 ianuarie, până când homosexualii nu au uniunile lor “tratate ca ale tuturor, conform legii”. A susţinut că de fapt “căsătoria homosexuală” este necesară pentru o egalitate reală, “căci dacă suntem cu adevărat creaţi egali, atunci cu siguranţă că iubirea pe care o avem unii pentru alţii trebuie să fie de asemenea egală”.


În cel de-al doilea discurs inaugural, preşedintele a susţinut “căsătoria între persoane de acelaşi sex” ca un drept civil, precum cele pentru care femeile şi afro-americanii au luptat de-a lungul secolelor. Obama a vorbit despre nevoia “apărării oamenilor noştri şi susţinerii valorilor noastre” şi că americanii “au înţeles mereu că atunci când timpurile se schimbă, şi noi trebuie să ne schimbăm”. Citând din Declaraţia de Independenţă faptul că toţi oamenii sunt “dăruiţi de Creatorul lor” cu dreptul la “viaţă, libertate şi căutarea fericirii”, Obama a subliniat nevoia “corelării semnificaţiei acelor cuvinte cu realităţile vremurilor noastre”. Admiţând că “libertatea este un dar de la Dumnezeu”, a adăugat că fidelitatea faţă de documentele fondatoare ale Americii “nu înseamnă că vom defini cu toţii libertatea în exact acelaşi fel”.


El a vorbit despre progresul făcut de naţiune la capitole precum sclavia, infrastructura şi educaţia. Pentru a continua acest progres, America trebuie să promoveze valori culturale precum “asistarea celor vulnerabili” şi acceptarea “drepturilor homosexualilor”. A subliniat şi nevoia de colaborare, în special pe teme precum economia şi reforma privind imigraţia. Din discursul lui Obama, ţinut cu o zi înainte de comemorarea a 40 de ani de la trista sentinţă Roe vs Wade, a lipsit total vreo referinţă la avort. Nu s-a vorbit nici despre controversata legislaţie pro-contracepţie, care a provocat ample reacţii în Statele Unite.

catholica.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close