Obama va jura pe două Biblii la ceremonia de învestire – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Obama va jura pe două Biblii la ceremonia de învestire

Asculta informatia

Preşedintele Obama doreşte să schimbe o tradiţie onorată de zeci de ani, depunând jurământul de învestire pentru al doilea mandat la Casa Albă, cu mâna pe două Biblii diferite, cea deţinută de Martin Luther King Jr. şi cea a lui Ambraham Lincoln.
biblieSelecţia Bibliilor a fost anunţată joi şi este semnificativă pentru lupta pentru egalitate din America, începând cu emanciparea sclavilor în timpul lui Lincoln şi continuând cu mişcarea lui King pentru drepturile civile. Presa americană ar înscrie pe această listă şi alegerea primului preşedinte afro-american.
Preşedintele va ţine mâna strângă pe cele două Biblii, puse una peste alta de către Michelle Obama şi cu mâna dreaptă ridicată, va recita jurământul de învestire. Obama a folosit Biblia Lincoln la ceremonia de acum patru ani şi a fost pentru prima dată când Biblia a fost folosită în acest scop, de la învesitirealui Lincoln, în 1861.
Copiii lui King descriu Biblia tatălui lor ca pe o versiune de „călătorie”, pentru că făcea parte din colecţia de cărţi pe care o purta cu el oriunde mergea şi pe care o folosea pentru a-şi pregăti discursurile şi predicile. Includerea acestei Biblii este semnificativă şi datorită faptului că ceremonia de învestire va fi organizată pe 21 ianuarie, o zi de sărbătoare în onorea liderului luptei pentru drepturile civile, noteazăHuffington Post via .semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close