Quantcast
Oklahoma ordonă predarea Bibliei în școli – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Oklahoma ordonă predarea Bibliei în școli

Înalt oficial în domeniul educației din Oklahoma a ordonat joi școlilor publice  să predea Biblia, o decizie controversată care promite să alimenteze războaiele culturale care fracturează America.

„Fiecare profesor, fiecare clasă din stat, va trebui să aibă o Biblie în clasă și să predea din Biblie”, a explicat Ryan Walters în timpul unei conferințe de presă.

„Biblia este un document istoric necesar pentru a-i învăța pe copiii noștri istoria acestei țări, astfel încât ei să aibă o înțelegere completă a civilizației occidentale, astfel încât să înțeleagă bazele sistemului nostru juridic”.

Decizia sa vine la doar o săptămână după ce guvernatorul Louisianei, de asemenea republican, a semnat o lege care intenționează să afișeze „Zece Porunci” în toate sălile de clasă.

Această lege a fost imediat contestată în instanță de o asociație care a considerat că este neconstituțională și încalcă separarea dintre Biserică și Stat. Măsura anunțată în Oklahoma are, de asemenea, toate șansele să ajungă în instanță.

Primul amendament la Constituția Statelor Unite interzice stabilirea unei religii naționale sau preferința unei religii față de alta.

Săptămâna trecută, domnul Walters a salutat legea Louisiana, explicând că vrea să o imite.

„Trebuie să-L aducem pe Dumnezeu înapoi la școală și să nu permitem stângii radicale să ne transforme școlile în centre atee care vorbesc despre țara noastră, fără a ține cont de influența credinței”, a insistat el pentru FoxNews.

Un discurs salutat imediat de însuși Donald Trump, care mizează pe sprijinul creștinilor evanghelici pentru a încerca să recâștige Casa Albă împotriva lui Joe Biden în noiembrie.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply