Olandezii vor mai multă eutanasie

Asculta informatia

Un proiect de lege tocmai a fost introdus în Olanda pentru a permite olandezilor de peste 75 de ani să solicite, fără a fi refuzați, să fie eutanasiați.

[ Link https://www.dutchnews.nl/news/2020/07/euthanasia-law-proposed-for-healthy-over-75s-who-feel-their-lives-are-complete/] E irelevant dacă persoanele care solicită eutanasierea sunt sănătoase sau nu.

Citeste si: CORONAVIRUS: Oportunitate pentru EUTANASIE

Conform autorităților olandeze, în Olanda sunt aproximativ 10.000 de persoane de peste 55 de ani care nu mai vor să trăiască și doresc, în mod sincer se spune, să fie eutanasiați.

Vestea e, fără îndoială, șocanta, dar și tristă. Nu putem decât să compătimim o societate care ajunge să simtă și să gândească așa. O societate de acest gen nu poate fi decât în declin.

Surprinde, de asemenea, că aceste sentimente par a fi atât de răspândite într-o țară cu un nivel de dezvoltare și de trai deosebit de ridicat. Oamenii simpli par să aibă mai mult respect pentru viață decât cei înstăriți.

Olanda e, însă, și un exemplu de societate unde diverse curente de gândire anti-viață au luat amploare de-a lungul ultimelor generații, intersectându-se în acest proiect de lege: ateismul, avortul, hedonismul, secularizarea, nihilismul.

Faptul că procentul deceselor cauzate de Covid 19 în Olanda, de 12%, e unul din cele mai ridicate din lume, poate fi și o reflecție a perspectivei mai puțin pro-viață a societății olandeze.

Peter Costea

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 49