„Omoară-i sau …”; creștin eliberat și șantajat să ucidă doi preoți

Asculta informatia

„Mi-au pus un pistol în gură și mi-au zis să îi ucid pe preoții Girma Hippo și Endezina”

Aman Kuni a fost închis într-o celulă strâmtă de închisoare, în care abia avea loc să doarmă pe podea, însă acesta a reprezentat doar începutul terorii cu care avea să se confrunte pentru credința sa întru Hristos. La numai cinci zile după ce a fost eliberat din închisoarea din Asella, Etiopia, a fost forțat să îngenuncheze, cu un pistol între dinți, cerându-i-se să ucidă doi prieteni preoți, ori de nu vor fi uciși copiii săi.

261924857_879172

„Mi s-a poruncit să urmez instrucțiunile a patru persoane mascate și înarmate, care vorbeau în limba Oromo. De asemenea, am fost lovit de două ori și am fost pus în genunchi. Mi-au pus un pistol în gură și mi-au zis să îi ucid pe preoții Girma Hippo și Endezina”, a declarat Kuni pentru International Christian Concern Etiopia.

Kuni a fost instruit să îndeplinească misiunea în trei luni de zile. Dacă va face ceea ce i se cere, i s-a promis o viață mai ușoară în străinătate, însă dacă refuză, atacatorii au jurat că îi vor ucide cei trei copii. Familia musulmană a soției sale deja i-a luat cu forța de la el, rămânând să se confrunte cu această amenințare teribilă.

Creștini închiși sub acuzații false

Pe data de 25 aprilie, aproximativ 15 ofițeri de poliție au înconjurat un lăcaș de rugăciune din Asella, la 100 de mile sud de capitala Etiopiei, Addis Ababa. Congregația BisericiiMesret-Kiristos, tocmai fusese martora botezului a 40 de noi credincioși în Hristos.

„Ne-am adunat pentru a împărtăși și a ne încuraja unul pe altul prin Cuvântul lui Dumnezeu”, își amintește Kuni. „La finalul slujbei, polițiștii ne-au reținut. Unii dintre prietenii noștri au fugit atunci când au văzut modul brutal în care se purtau cu noi”, a adăugat acesta. Potrivit martorilor, polițiștii au hărțuit mai mulți credincioși iar patru persoane convertite recent de la Islam, au fugit de la locul incidentului, însă poliția i-a arestat și pe ei într-o stație de autobuz. În rândul creștinilor arestați se pare că se aflau și trei lideri ai bisericii.

Bărbații au fost reținuți la secția de poliție timp de două zile până când s-au înfățișat în curtea de judecată unde judecătorul a ordonat investigarea cazului. Kuni și prietenii său au fost acuzați că „țin adunări ilegale în locații secrete”, fiind nesigur de perioada în care va trebui să stea închis. Ei au insistat spunând că au îndeplinit toate obligațiile legale pentru a ține întrunirea. „Singura noastră infracțiune a fost să predicăm Vestea cea Bună”, a declarat Kuni.

În timpul investigației, Kuni a spus că el și ceilalți acuzați au fost duși de două ori să fie judecați, fără nicio dovadă reală împotriva lor. Aceștia au fost mutați la închisoarea din Assela unde au fost reținuți pentru încă două săptămâni.

„Situația din închisoare este foarte grea. Peste 168 de deținuți sunt ținuți închiși într-un spațiu mic. Creștinii abia au loc să stea pe o parte unul lângă altul noaptea. Unul dintre ei trebuie să doarmă în zona pe care o folosesc pentru toaletă”, a declarat o sursă anonimă.

Deținuții au fost eliberați pe 12 mai, cu o cauțiune de 250 de dolari fiecare. Potrivit lui Kuni, credința în Iisus l-a ajutat să îndure această persecuție cruntă. „Ne considerăm privilegiați să fim închiși precum Pavel”, a declarat acesta.

Potrivit lui Kuni, curtea de judecată i-a avertizat pe acuzatori să găsească dovezi ori se va renunța la acuzații. În timpul investigațiilor, oficialii au confiscat documente despre membrii bisericii iar conducătorii bisericii se tem că acuzațiile vor adăuga o povară imensă asupra comunității lor, în special asupra noilor musulmani convertiți, care deja se confruntă cu presiuni din partea familiilor pentru a se întoarce la Islam.

Kuni susține că în spatele arestărilor se află trei oficiali guvernamentali : Asella Mayor Yusuf, ofițerul de securitate Shemsedin și comandantul de poliție Arsi Zone, Adam. „Dacă acest caz nu este aprobat de către curte, se pare că oficialii s-au folosit de instituțiile guvernamentale pentru a ataca creștinii”, a declarat un membru ICC Etiopia.

Prețul pe care Kuni a trebuit să-l plătească pentru a-L urma pe Hristos a fost uriaș: având aceste acuzații pe numele său, familia înstrăinată iar copiii sub amenințare, acesta se roagă acum pentru putere și protecția familiei sale în această perioadă dificilă: „În ultimii cinci ani și jumătate, m-am zbătut să îngrijesc acești copii, însă acum, mă rog doar ca Dumnezeu să îi adăpostească la un loc sigur”.

Sursa: www.doxologia.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4