Quantcast
OMS: Lumea întreagă trebuie să acţioneze rapid pentru a opri coronavirusul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

OMS: Lumea întreagă trebuie să acţioneze rapid pentru a opri coronavirusul

Fereastra de oportunitate pentru a opri răspândirea la nivelul întregii lumi a epidemiei cu noul coronavirus este pe cale să se închidă, a avertizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) după ce noi cazuri au fost raportate în Liban şi Iran, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Întrebat dacă epidemia a atins un „punct critic” după noile cazuri şi decese din cauza COVID-19, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a susţinut că este încă de părere că răspândirea virusului poate fi oprită.

Citeste si: Coreea de Sud: Străzile pustii de frica coronavirusului chinez, după îmbolnăvirea a zeci de oameni într-o biserică

„Fereastra de oportunitate este însă din ce în ce mai mică, aşa că trebuie să acţionăm rapid înainte să se închidă. De aici înainte, această epidemie poate înainta în orice direcţie. Dacă ne descurcăm bine, putem stopa declanşarea unei crize serioase, însă dacă ratăm această oportunitate, s-ar putea să ne confruntăm cu o problemă gravă”, a susţinut el.

De asemenea, directorul general al OMS a catalogat drept „foarte îngrijorător” faptul că Iranul a raportat 18 cazuri de îmbolnăvire şi 4 decese în interval de doar două zile, adăugând că OMS a trimis echipamente pentru testarea pacienţilor la Teheran.

Citeste si: CORONAVIRUSUL si NOUA ORDINE MONDIALA

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply