Quantcast
Opriți execuțiile în masă din Egipt – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Opriți execuțiile în masă din Egipt

Un pseudo-tribunal din Egipt a condamnat la moarte 528 de oameni. E probabil sentința cu cel mai mare număr de condamnați la moarte din secolul nostru, dar cineva poate încă opri această execuție în masă.

Cea mai importantă figură religioasă a Egiptului, Marele Muftiu Allam, are zece zile la dispoziție pentru a respinge decizia tribunalului. Liderii religioși condamnă deja sentința, iar ca prim muftiu ales direct de către semenii săi, Allam ocupă în mod legitim poziția de autoritate morală supremă în Egipt. Haideți să lansăm un apel global al oamenilor de toate credințele, pentru a cere clemență și a opri această sentință cumplită.

www.avaaz.org/ro

Procesul a fost o înscenare politică: regimul militar folosește plutonul de execuție pentru a nimici opoziția. Dacă nu vom protesta față de aceste abuzuri, consecințele vor fi devastatoare, atât pentru Egipt cât și pentru restul lumii. Semnează acum petiția urgentă pentru a salva viețile celor condamnați și a opri această spirală a violenței:când vom strânge un milion de semnături, un grup de lideri religioși din Egipt îi vor înmâna Marelui Muftiu apelul nostru la clemență.

Despre

Leave a Reply