ORA DE RELIGIE. Mesajul emoţionant al unei fetiţe de clasa a V-a despre subiectul care a scindat România

Asculta informatia

Schimbarea modului în care se alege participarea copiilor la ora de religie a stârnit reacţii vehemente în spaţiul public şi a împărţit România în două tabere. Ecourile scandalului au ajuns până la cei mici şi au determinat  o fetiţă de clasa a V-a să transmită un mesaj emoţionant, într-un text pe care l-a scris la olimpiada de religie.
646x404
În urma unei decizii a Curţii Constituţionale din 12 noiembrie 2014, regula de înscriere la ora de religie în învăţământul preuniversitar s-a schimbat. Dacă până acum, cine nu dorea să facă ore de religie trebuia să depună o cerere de retragere de la această oră, de acum încolo, regula este invers. Cine doreşte să urmeze ora de religie trebuie să depună cerere de participare. Practic, elevii nu mai sunt înscrişi din oficiu la această materie.

Schimbarea a fost însoţită de dezbateri aprinse, atât din partea părinţilor, cât şi din partea autorităţilor publice şi a Bisericii, şi i-au determinat până şi pe elevi să reacţioneze.

O fetiţă de clasa a V-a a scris un text emoţionant despre importanţa credinţei în viaţa fiecărei persoane şi a studierii religiei, într-o lucrare pentru olimpiada de religie.

“Oamenii care nu cred în Dumnezeu sunt trişti, nervoşi şi stresaţi, dar eu nu mi-aş putea imagina viaţa fără religie”, a scris copilul în lucrare.

“Fără botez nu aş fi creştină, fără împărtăşanie m-aş simţi goală în suflet, fără spovedanie, păcatul făcut în timp nu ar fi şters, fără cununie nu aş avea pe cineva, aş fi singură”, a notat eleva.

“Vă urez sănătate, iar Dumnezeu vede tot ce facem, aşa că aveţi grijă de voi, de familie şi de lucrurile care vă fac fericiţi”, a încheiat fetiţa.

adevarul.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *