Quantcast
Organizația „Open Doors”: În fiecare zi, 8 creștini din întreaga lume sunt uciși pentru credința lor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Organizația „Open Doors”: În fiecare zi, 8 creștini din întreaga lume sunt uciși pentru credința lor

Organizația „Open Doors”, o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, a publicat la începutul acestui an Indexul Mondial al Persecuţiei, referitor la perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019.

Conform acestuia, în fiecare zi, 8 creștini din întreaga lume sunt uciși din cauza credinței lor. În fiecare săptămână, 182 de biserici sau clădiri creștine sunt atacate, iar în fiecare lună, 309 creștini sunt închiși pe nedrept. De asemenea, violenţele îndreptate împotriva creştinilor au crescut de cinci ori în comparaţie cu anul precedent: 9.500 de atacuri faţă de 1.850. Pentru această analiză au fost supuse cercetării 150 de ţări, pe considerentul a mai multor criterii, conform christianitytoday.com.

„Open Doors” a monitorizat persecuția creștină la nivel mondial începând cu anul 1992. În acest an, clasamentul primelor 10 țări în care creștinii sunt persecutați nu este foarte diferit de cel realizat în anii precedenți. Astfel, după Coreea de Nord urmează Afganistan (nr. 2), urmat de Somalia (nr. 3), Libia (nr. 4), Pakistan (nr. 5), Eritrea (nr. 6), Sudan (nr. 7), Yemen ( Nr. 8), Iran (nr. 9) și India (nr. 10).

Despre Info Crestin News

Leave a Reply