Orkun Kökçü, căpitanul echipei Feyenoord, a refuzat sa poarte banderola LGBT: Sper că alegerea mea, făcută din motive religioase, va fi și ea apreciată – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Orkun Kökçü, căpitanul echipei Feyenoord, a refuzat sa poarte banderola LGBT: Sper că alegerea mea, făcută din motive religioase, va fi și ea apreciată

Asculta informatia

Căpitanul și mijlocașul echipei Feyenoord Rotterdam, Orkun Kökçü, și-a justificat refuzul de a purta banderola LGBT, weekendul trecut, în Eredivisie.

Orkun Kökçü, fotbalist turc de credință musulmană, a avansat considerații religioase pentru a explica refuzul său de a purta culorile curcubeului, ca parte a săptămânii Coming Out Week, weekendul trecut.

„Cred că este important să subliniez că respect pe toată lumea, indiferent de religie, origine sau preferințe”, a spus el în preambulul justificării sale.

„Cred că fiecare este liber să facă ceea ce vrea sau simte. Înțeleg pe deplin importanța acestei acțiuni, dar din cauza convingerilor mele religioase, nu cred că sunt persoana potrivită să o susțin. De aceea nu mă simt confortabil purtând acea banderolă de căpitan.”, a mai spus Orkun Kökçü.

Prin urmare, jucătorul a preferat să lase banderola pe care o poartă de obicei coechipierului său, internaționalul austriac Gernot Trauner.

„Îmi imaginez că unii oameni sunt dezamăgiți de această decizie. Nu este deloc intenția mea, deși îmi dau seama că s-ar putea să nu reușesc să duc la dispariția acestui sentiment doar cu cuvinte. Dar sper că alegerea mea, făcută din motive religioase, va fi și ea apreciată”, a mai punctat fotbalistul, conform BFMTV.

În urmă cu trei săptămâni, Federația Croată de Fotbal (HNS) a anunțat că Luka Modrić, căpitanul echipei naționale, nu va purta banderola LGBTQ+ la Cupa Mondială din Quatar.

„Credem că steagul nostru simbolizează mult mai multe valori decât ar putea orice campanie“, au spus, la acea vreme, cei de la HNS.

Reamintim că Federația Olandeză de Fotbal (KNVB) a demarat campania „OneLove”, prin care căpitanul echipei naționale de fotbal va purta o banderolă în culorile LGBT la meciurile internaționale, pentru a protesta împotriva discriminării. Nicio țară din Estul Europei nu a vrut să participe campania „OneLove”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close