Quantcast
Ortodocșii dezbat cazul PUSTAN: Liderii penticostali au deschis un dosar în judecata lui Pustan – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ortodocșii dezbat cazul PUSTAN: Liderii penticostali au deschis un dosar în judecata lui Pustan

După cum era de așteptat, situația pastorului Vladimir Pustan este dezbătută în mod denigrator în mediul ortodox. Cei ortodocși au profitat de faptul că în public au ajuns prea puține informații despre situația pastorului Vladimir Pustan, așa că s-au folosit de dușmanii acestuia și de surse dubioase ale internetului pentru a-l denigra pe Pustan.

Pe cel puțin trei site-uri ale ortodocșilor apare un articol în care se prezintă într-o lumină negativă atât penticostalii care formează un cult recunoscut legal în ROmânia, cât și pe pastorul Vladimir Pustan. Încă din titlul articolului se poate sesiza ura ortodocșilor față de penticostali, care există într-un mod pregnant și în anul 2014, când se consideră că într-o țară europeană, precum România, există libertate religioasă: „ATENȚIE: Un înșelat penticostal reușește să creeze o nouă sectă, profitând de naivitatea oamenilor”.

În articolul apărut pe site-urile religioase ale ortodocșilor se consideră că „Demisia a apărut la puțin timp după ce i s-au făcut publice averile personale și la câteva zile după ce conducerea cultului penticostal l-a suspendat temporar”. Se știe deja că așa zisele averi personale au fost făcute publice de numitul Ioan Pop, cunoscut ca un om fără discernământ și care este folosit de multă vreme în a ataca slujitorii evanghelici.

Monica A. Buciuman, autoarea articolului, notează în articol că „Apropiații pastorului Vladimir Pustan susțin că în curând, la noua “biserică” vor adera și alți pastori cu enoriașii lor”.

De asemenea, în articol se precizează că Surse ale cultului Penticostal din Oradea ne informează că liderii centrali ai cultului penticostal din România au deschis un dosar pe numele fostului pastor. Acest dosar conține documente și mărturii care vor fi folosite ca probă în judecata lui Pustan, la nivel de cult. Unele dintre acestea ar fi și de competența DNA”Asta e culmea, la ortodocși ajung informații pe surse de la conducerea Cultului Creștin Penticostal din România mult mai repede decât la creștinii penticostali!

penticostalismulazi.wordpress.com

Despre

Un comentariu

  1. Daneil Pusanov

    Da?

    Dragi pocăiți penticostali!

    Dacă vreți libertate religioasă față de biserica Ortodoxă, atunci nu vă mai văitați de libertatea religioasă pe care o au sataniștii față de voi și de familiile voastre! Poate mâine poimâine or să vină să vă aducă (pe voi) ardere de tot pentru Satan (așa cum a fost la Colectiv).

    Nu mai atacați pe ceilalți creștini, pentru că faceți voia lui Satan.

Leave a Reply