Stiri externe

Pace între evreii şi musulmanii din Londra

Liderii musulmani dintr-un cartier londonez au obţinut ajutorul unei echipe de patrulare a evreilor ultraortodocşi, pentru a îmbunătăţi securitatea în zonă. Cele două comunităţi au renunţat la divergenţele vechi şi au făcut pace pentru a apăra întregul cartier de valul tot mai puternic de islamofobie din Marea Britanie.

Moscheile din cartierul londonez Stamford Hillau fost adăugate pe lista de obiective păzite de Shomrim, organizaţie devoluntari care înregistrează şi previne infracţiunile, comportamenteleantisociale şi alte incidente care ar putea afecta viaţa locuitorilor. Voluntariise autointitulează „ochii şi urechile poliţiei”, colaborând îndeaproape cuforţele de ordine, notează postul Al Jazeera, în varianta electronică.

„Suntem atenţi la moschei. Dacă observăm cevasuspicios notăm numerele de pe plăcuţele de înregistrare ale maşinilor, leraportăm poliţiei, păstrăm informaţiile şi sperăm că nu vor exista probleme”, adeclarat Chaim Hochhauser, supraveghetorul Shomrim.

Preşedintele Centrului Comunitar MusulmanNorth London, Munaf Zeena, a spus că parteneriatul între cele două comunităţi aapărut în urma unei serii de atacuri care au vizat moscheile şi musulmanii, înspecial după uciderea soldatului britanic Le Rigby, în luna mai.

De asemenea, poliţiştii londonzi au transmiscă a fot înregistrată o creştere a ratei infracţionalităţii împotriva musulmanilor. „Cu câtavem mai multe dovezi, cu atât mai pregătiţi trebuie să fim”, a mai spus Zeena.

Stamford Hill este cartierul cu cea mai marecomunitate de evrei Herdi din Europa. Numărul rezidenţilor se măreşte rapid,astăzi fiind înregistraţi aproximativ 20.000 de evrei în Stamford Hill, careau dezvoltat propriul lor sistem de organziare, cu sinagogi, şcoli şi magazinekusher.

Citește și:  Oamenii de ştiinţă din Arabia Saudită susțin că femeia este un mamifer, dar nu şi o fiinţă umană.

Consilierul liberal democrat care a facilitatparteneriatul între liderii centrului comunitar şi Shamrim, Ian Sharer, a spuscă musulmanii şi evreii au învăţat acum mult timp să trăiască împreună, înarmonie. El a spus că înţelege prin ce trece comunitatea de musulmani,ameninţată de un nou val de islamofobie.

„Oricine nu agreează evreii probabil că nu-iplac nici negrii, nici religioşii sikh, nu agreează pe nimeni. Este o urănefondată”, a adăugat consilierul. „Oricine spune că nui plac musulmanii, e unsemn rău.”

stiri.yahoo.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 75

Close