Quantcast
Păgânii sărbătoresc azi solstiţiul de iarnă (GALERIE FOTO) – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Păgânii sărbătoresc azi solstiţiul de iarnă (GALERIE FOTO)

Ziua de 22 decembrie este cea mai scurtă din an. Acest „eveniment” este celebrat de oameni din toată lumea ca începutul întoarcerii Soarelui, care învinge Întunericul, făcând ziua din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de vară.
solstitiu de iarnaTalmudul recunoaşte solstiţiul de iarnă ca „Tekufat Tevet”, iar în China poartă numele de „Festivalul Dongzhi”, când familiile de chinezi se strâng în jurul mesei şi servesc bucate special gătite pentru această ocazie.
În Roma antică, solstiţiul de iarnă era celebrat cu un festin organizat în onoare lui Saturn, zeul agriculturii. Odată cu convertirea romanilor la creştinism, multe dintre aceste obiceiuri păgâne au fost absorbite în sărbătoarea Crăciunului.
Una dintre cele mai faimoase celebrări ale solstiţiului are loc şi astăzi la ruinele Stonehenge, din Anglia. Mii de păgâni şi „druizi” se strâng pentru a cânta, a descânta şi a dansa până la răsăritul soarelui.
Huffington Post a alcătuit o galerie foto cu celebrarea solstiţiului în diferite culturi, de-a lungul anilor.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply