Quantcast
Pakistan: 100 case de creştini arse de mulţimea musulmană în Lahore – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pakistan: 100 case de creştini arse de mulţimea musulmană în Lahore

O ceartă între doi prieteni a dus la o adevărată tragedie în capitala Pakistanului, Lahore.

Rezultatul a fost incendierea a peste 100 de case ale creştinilor din zonă de către mulţimea musulmană furioasă, relatează poliţia şi agenţiile de ştiri din ţară.

O mulţime de 3000 de musulmani a luat cu asalt Colonia Joseph, după ce un creştin a fost acuzat că a făcut declaraţii defăimătoare la adresa lui Mahomed.

Peste 60 de persoane au fost arestate, însă sute de familii creştine au rămas să doarmă sub cerul liber, hăituite de extremiştii însetaţi de sânge.

Sawan Masih a fost arestat vineri, dupa ce a fost denuntat de catre un prieten musulman, Shahid Imran, care l-a acuzat de blasfemie, delict pasibil de pedeapsa cu moartea in Pakistan, tara in care 97% dintre cei 180 de milioane de locuitori sunt musulmani. Astfel, un numar mare de crestini si-au parasit locuintele, temandu-se de represalii.

În Pakistan, legea blasfemiei face victime printre creştinii nevinovaţi, orice acuzaţie de blasfemie sau afirmaţii neconforme cu religia islamului fiind sinonime cu arestarea, torturarea sau chiar uciderea de către mulţimea de extremişti sau de către un fel de vigilantes islamişti, care acţionează deopotrivă în libertate şi în închisori.

CITESTE SI: Pakistan: musulmanii dau foc unui baietel de 14 ani pentru ca este crestin.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply