Stiri externe

Pakistan: Apeluri pentru încetarea abuzului legilor de blasfemie

Moderatorul Bisericii din Pakistan a cerut guvernului pakistanez să ia în considerare abrogarea legilor de blasfemie. Episcopul Samuel Azariah a avertizat că legile au fost deschise pentru „abuz”.

Dumnealui a spus că recentul caz al Rimshei Masih, o fată creştină acuzată de blasfemie, fusese „dovada abuzului legii”. Un imam care fusese printre acuzatorii lui Rimsha a fost arestat mai târziu, pe baza suspiciunii de plantare de dovezi împotriva ei.

Episcopul Azariah a avertizat că există mult mai mulţi oameni victimizaţi de legile de blasfemie. „Cazul Rimshei este unul între multe”, a declarat dumnealui. Acesta a avertizat că cazurile de blasfemie, cum fusese cel al Rimshei, creează un simţ al fricii şi al insecurităţii.

„Minorităţile religioase şi chiar unele secte de musulmani au fost afectaţi de către abuzul legii de blasfemie”, a declarat acesta. „O majoritate a cazurilor s-au dovedit a fi false, lucru care a perturbat structura încrederii din societatea noastră.”

Comentariile sale coincid cu o audiere privind legile de blasfemie din Pakistan, organizată de către Consiliul Global al Bisericilor, în cadrul căruia episcopul Azariah este membru. Audierea din Geneva este urmată de învăţaţi creştini şi musulmani, şi este organizată pentru a se adresa abuzul legilor şi starea minorităţilor religioase din Pakistan.

Episcopul Azariah a declarat că audierea este o oportunitate pentru creştini de a vorbi asertiv asupra legilor de blasfemie şi asupra nedreptăţii pe care acestea le cauzează. „Acest dialog este o încercare de a îmbunătăţi înţelegerea situaţiei minorităţilor religioase din Pakistan în rândul bisericilor”, a adăugat dumnealui. „Sper ca vocile noastre să fie băgate în seamnă de către autorităţile mai mari din Pakistan.”

Citește și:  Pakistan: Crestini atacati fiindca incercau sa-si construiasca o biserica

Sursa: Christian Today via stiricrestine.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 89

Close