Quantcast
Pakistan. Avocaţii creştini: abolirea legii blasfemiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pakistan. Avocaţii creştini: abolirea legii blasfemiei

Legea blasfemiei folosită împotriva creștinilor

In luna mai, avocatul creştin Christian Sardar Mushtaq Gill, avocat al drepturilor omului în Pakistan, a vizitat zonele afectate și s-a întâlnit cu unii locuitori. Expertul a declarat pentru Fides că locuitorii sunt îngroziţi și speriaţi:

„A devenit tot mai dificil pentru creștinii de astăzi să trăiască cu musulmanii, în special atunci când este abuzată legea blasfemiei. Această lege este folosită împotriva creștinilor pentru a-i ţine sub control”.

În urma acestei vizite, reprezentanta legală face un apel la Comunitatea internațională pentru a susţine abolirea legii blasfemiei în Pakistan.

EPA1749784_Articolo

Legea blasfemiei este folosită pentru răzbunare

Incidentul de duminică a avut loc la aproape două luni de la atacul a două biserici din cartierul creștin Youhanabad, din aceeaşi zonă, unde populaţia trăieşte încă înspăimântată.

Nasir Saeed, director al Centrului de asistenţă juridică şi reglementare pentru Pakistan (Centre for Legal Aid Assistance and settlement) a declarat într-un comunicat trimis agenţiei Fides că „nimenăi nu trebuie să-i fie permis să ia legea în propriile mâini. Atacurile masive împotriva comunităților întregi arată că ura împotriva creștinilor este în creștere. Legea asupra blasfemiei este utilizată pe scară largă ca instrument de răzbunare – a spus el– dar guvernul pakistanez nu a reușit încă să ia măsuri pentru a opri utilizarea abuzivă a acesteia și asigurarea securității pentru creștini. Nepedepsirea persoanelor responsabile – încheie expertul– încurajează de fapt, atacurile cu impunitate a cartierelor și bisericilor creștine”.

Despre

Leave a Reply