Quantcast
Pakistan: China va trimite 100.000 de raţe pentru a ajuta la combaterea lăcustelor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pakistan: China va trimite 100.000 de raţe pentru a ajuta la combaterea lăcustelor

China se pregăteşte să trimită 100.000 de raţe în Pakistanul învecinat pentru a ajuta la combaterea roiurilor de lăcuste care devorează culturile, informează joi BBC, potrivit agerpres.

Experţii agricoli chinezi susţin că o singură raţă poate mânca peste 200 de lăcuste pe zi şi poate fi, deci, mai eficientă decât pesticidele.

Pakistanul a declarat stare de urgenţă la începutul acestei luni, în condiţiile în care numărul acestor dăunători a fost cel mai mare din ultimele două decenii.

Citeste si: VIDEO: Lăcustele se îndreaptă către China, după ce au făcut prăpăd în Africa.

Guvernul chinez a anunţat săptămâna aceasta că va trimite o echipă de experţi din Pakistan pentru a dezvolta programe îndreptate împotriva lăcustelor.

Lu Lizhi, cercetător principal la Academia de Ştiinţe Agricole din Zhejiang, a descris raţele ca adevărate „arme biologice”. El a precizat că, în timp ce puii pot mânca circa 70 de lăcuste într-o zi, o raţă adultă poate devora de peste trei ori acest număr.

„Raţelor le place să stea într-un grup, astfel încât sunt mai uşor de gestionat decât găinile”, a declarat el pentru presa chineză.

În lunile următoare va avea loc o testare a raţelor în provincia chineză Xinjiang (vest) înainte ca acestea să fie trimise în Pakistan, mai precis în provinciile Sindh, Balochistan şi Punjab, care se confruntă cu un număr mare de lăcuste.

În 2000, China a trimis 30.000 de raţe din provincia Zhejiang la Xinjiang pentru a face faţă roiurilor de lăcuste.

Citește și : VIDEO: Invazia de lacuste ca si URGIE BIBLICA? Imagini apocaliptice în Bahrain.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), actualele invazii de lăcuste sunt legate de sezonul cicloanelor din 2018-19, care a adus ploi abundente în Peninsula Arabică şi a permis dezvoltarea a cel puţin trei generaţii de lăcuste care s-au reprodus fără precedent. De atunci, roiurile de lăcuste s-au răspândit în Asia de Sud şi în Africa de Est.

În Africa de Est, ţări precum Etiopia, Kenya şi Somalia se luptă cu roiuri „fără precedent” de lăcuste care devorează culturile, a precizat ONU.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply