PAKISTAN: Creștini condamnați la moarte pentru blasfemie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Persecutii

PAKISTAN: Creștini condamnați la moarte pentru blasfemie

Asculta informatia

Sawan Masih, un creștin din Lahore, măturător de stradă și tată a 3 copii, a fost condamnat la moarte în data de 27 martie, pentru blasfemie. Sawan a primit și o amendă de 200.000 rupii (în jur de 2.250 dolari). Audierea a avut loc în închisoarea din Lahore, deoarece Sawan nu a putut să plece din cauza amenințărilor cu moartea. Bărbatul a fost condamnat în urma unei conversații avute în luna martie a anului 2013, când acesta a discutat cu un prieten musulman. La 2 zile după ce a discutat cu prietenul lui musulman, peste 3000 de musulmani din comunitate au incendiat casele creștinilor, precum și magazinele și bisericile. Sute de persoane au fost nevoite să-și părăsească localitatea.

Sawan și familia lui sunt șocați de verdict. S-a făcut un apel la Înalta Curte de Judecată din Lahore. Să ne rugăm ca pedeapsa cu moartea să fie retrasă.

Între timp, ultima audiere în cazul Asiei Bibi a avut loc pe data de 26 martie, în Lahore. A durat doar 10 minute din cauza faptului că avocatul acuzării nu s-a prezentat la  proces. Următoarea înfățișare este programată pe data de 14 aprilie. Asia Bibi este prima femeie din Pakistan, condamnată la moarte pentru blasfemie.

Să ne rugăm pentru Asia Bibi, pentru Sawan Masih și pentru toți cei închiși pentru Numele lui Isus.

Noteaza:  Stiri Crestine.ro

Tags

Articole similare

un comentariu

  1. Site crestin, stiri crestine, nimic de zis. Dar de ce nu scrieti corect numele lui Iisus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 54 =

Close