Quantcast
Pakistan: Crestini atacati fiindca incercau sa-si construiasca o biserica – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pakistan: Crestini atacati fiindca incercau sa-si construiasca o biserica

Un grup de musulmani a atacat trei crestini care incepusera constructia unei biserici crestine intr-un sat din provincia Punjab relateaza, afirmativ.com

Un musulman din multime a tras cu o arma in directia crestinilor nimerind doi dintre acestia, in timp ce al treilea a fost atacat cu un topor.

Azeem Gulzar, un crestin in varsta de 25 de ani, este acum in convalescenta, dupa ce a fost impuscat in cap.

Citeste si: VIDEO EXCLISIV: Adevărul din spatele virusului COVID-19

Gulzar, de profesie croitor intr-un sat din districtul Sahiwal din Punjab, a donat o parcela de 51 de metri patrati pentru construirea unei biserici, astfel incat cei 150 de crestini din zona sa aiba un loc in care sa se inchine lui Dumnezeu.

Planul de construire al bisericii a starnit furia musulmanilor din localitate, deoarece are gard comun cu o proprietate a unui profesor de scoala musulmana.

Atacul a venit dupa cateva luni de dezacorduri intre familia lui Gulzar si Muhammad Liaqat, vecinul musulman.

Familia lui Gulzar construise un perete si usa lacasului de cult, cand intr-o noapte un grup de 15 musulmani au intrat pe santier pentru a darama ceea ce construisera crestinii. Cand Gulzar si familia sa au incercat sa se opuna, au fost agresati.

„Era duminica. Toata ziua lucrasem ai am incheiat ziua de munca la ora 19:00. Eram istoviti”, a spus Waseem, fratele croitorului.

„Trei ore mai tarziu, am auzit galagie la usa noastra. Am iesit afara sa vedem ce se intampla. In timp ce incercam sa dialogam cu membrii grupului, cineva a inceput sa traga in aer, apoi impotriva fratilor mei.”

A doua zi au fost depuse la politie doua plangeri atat din partea comunitatii crestine, cat si din partea comunitatii musulmane. Politia a declarat ca ambele parti se fac vinovate de escaladarea conflictului…

Waseem a spus ca, desi fratele sau a fost externat din spital, el nu poate comunica.

Citeste si: America nu va finanța vaccinul OMS! Trump, război total cu Big Pharma

„Unul dintre verisorii mei se recupereaza de la impuscatura care i-a atins usor craniul”, a spus el. „Unchiul meu a fost ranit cu un topor. Noi nu suntem suficient de bogati pentru a urma un proces lung care sa ne achite”.

Pakistanul este situat pe locul 5 in lume pe lista Open Doors 2020 privind persecutiile impotriva crestinilor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply