Quantcast
Pakistan: Liderii bisericii condamnă uciderea lui Priyantha Kumara – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pakistan: Liderii bisericii condamnă uciderea lui Priyantha Kumara

Liderii bisericii din Pakistan au condamnat uciderea din Sialkot, Punjab a unui deținător de fabrică srilankez care a fost acuzat de „blasfemie”. În data de 3 decembrie, se presupune că Priyantha Kumara – un budist – a dat jos un poster care includea numele lui Mahomed, profetul islamului, înainte de lucrarea de renovare a fabricii.

Acuzațiile de „blasfemie” au făcut ca sute de oameni să se adune la fabrică. Mulțimea l-a atacat în mod violent pe Kumara, bătându-l și torturându-l până la moarte înainte de a-i arde trupul. Poliția a arestat până acum mai mult de 50 de suspecți pentru uciderea lui Kumara.

Incidentul demonstrează riscurile cu care se confruntă minoritățile religioase, inclusiv creștinii, în Pakistan. În Faisalabad, asistenta creștină Maryam Lal a fost acuzată de dezlipirea unui abțibild care conținea un text coranic în aprilie 2021. Lal a fost atacată și tăiată cu un cuțit înainte ca poliția să o salveze pe ea și pe încă o asistentă creștină dintr-o mulțime mânioasă.

Ibqal Masih, pastorul unei biserici din Sialkot, a solicitat o schimbare în legea „blasfemiei”, spunând că: „Victimei nu i se dă șansa să își explice poziția”.

Comentariile prim-ministrului Pakistanului, Imran Khan, au creat speranțe că acum s-ar putea să se treacă la acțiune legat de abuzul legilor ce privesc „blasfemia” și acuzațiile false de „blasfemie.” „Dați-mi voie să clarific acest lucru”, a spus Khan, „am decis că de acum înainte nu îi vom scuti de pedeaspsă pe cei care recurg la violență în numele religiei”.

Legile notorii ale Pakistanului în privința „blasfemiei” (secțiunea 295 din Codul penal pakistanez) sunt folosite adeseori pentru a aduce acuzații false cu scopul de a regla dușmănii personale. Creștinii sunt în mod special vulnerabili, din moment ce simpla afirmare a credințelor lor poate fi interpretată drept „blasfemie”, iar instanțele inferioare favorizează de obicei mărturia musulmanilor, în concordanță cu Sharia.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply