PAKISTAN: Pastor bătut şi ars

Asculta informatia

Un bărbat creştin a fost recent bătut şi incendiat de către 6 tineri musulmani din provincia Punjab. În data de 22 noiembrie, pastorul Wilson Augustine, în vârstă de 26 de ani, a mers din casă în casă, la câţiva vecini din Saraghoda unde a predicat Evanghelia. Acesta a fost în satul 96- NB când 6 tineri musulmani a văzut unul dintre broşurile pe care pastorul le-a distribuit. Musulmanii au pretins că aceste broşuri descriau moartea şi învierea lui Isus şi îl denigrau pe Mohamed, profetul Islamului. Bărbaţii enervaţi, au cerut pastorului Augustine să plece din sat şi l-au ameninţat cu moartea dacă nu va înceta să predice Evanghelia.

Pastorul a plecat, dar cu toate acestea, a continuat să predice Evanghelia în alte sate, a predica într-o biserică mică iar apoi, în jurul orei 22:00 a plecat de-acasă. Când a ajuns la staţia de autobuz, câţiva tineri care au venit pe motociclete, au început să strige. Pastorul a recunoscut vocile a 6 dintre tinerii musulmani care l-au ameninţat. Aceştia l-au atacat, l-au bătut cu curele. Apoi au aruncat un lichid rece pe faţa pastorului, au aprins un chibrit şi au dat foc pastorului. După acestea, musulmanii l-au târât afară din sat unde pastorul şi-a pierdut cunoştinţa. În dimineaţa următoare, creştinii din loc l-au găsit pe pastorul Augustine întins pe pământ cu hainele acoperite de sânge. Aceştia l-au dus la un spital unde a primit îngrijiri medicale. După patru zile, a fost externat dar nu s-a recuperat încă.

Tatăl pastorului Augustine a denunţat imediat atacul la poliţie dar autorităţile au refuzat să deschidă un dosar în legătură cu acest caz, deoarece tatăl unuia dintre atacatori este o persoană foarte influentă şi bogată. Totuşi, s-a deschis un dosar după ce creştinii şi pastorii din zonă au făcut presiuni asupra poliţiei.  În dosarul deschis, poliţia a refuzat să dea numele celor 6 care l-au atacat pe pastor, susţinând că pastorul ar putea face confuzie.

Să ne rugăm pentru vindecarea pastorului Augustine. Să cerem ca pacea lui Dumnezeu să îl facă să îşi păstreze credinţa în Isus.  Să ne rugăm pentru cei care l-au atacat să se căiască şi să Îl cunoască pe Isus. Să cerem putere de la Dumnezeu pentru creştinii din Pakistan.

sursa: stiricrestine.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *