Quantcast
Pakistan: Studenții creștini nu mai sunt obligați să studieze islamul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pakistan: Studenții creștini nu mai sunt obligați să studieze islamul

Predarea obligatorie a islamului nu mai apare în programa școlară pakistaneză. De la începutul anului școlar 2024, copiii creștini și alte minorități religioase vor fi învățați despre propriile convingeri.

Acum în Pakistan studenții non-musulmani nu mai sunt obligați să studieze islamul. Ministerul Educației din Pakistan a decis pentru anul școlar 2024-2025, ca elevii din cele șapte religii minoritare recunoscute de stat să învețe în  conținut legat de propria credință.

Lupta a durat două decenii, își amintește un profesor din provincia Punjab într-o publicație CSi din 22 martie. Anjum este partener al acestei organizații umanitare creștine pentru drepturile omului și conduce Asociația profesorilor  si al minorităților crestine din Pakistan.

După o luptă de douăzeci de ani, în timpul căreia ne-am adresat diferitelor organisme, instituții, guverne și Curții Supreme, guvernul pakistanez a recunoscut în sfârșit acest drept.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply