Pakistan: Un creștin acuzat de blasfemie este condamnat la moarte

Asculta informatia

Zafar Bhatti, un creștin pakistanez care a fost acuzat de blasfemie în mai 2017 a fost condamnat la moarte de către Instanța Districtuală din Rawalpindi pe 3 ianuarie.

Zafar, care a luptat pentru a-și recâștiga buna reputație de la arestul său din 2012, a apărut la curte ca parte a unui apel împotriva condamnării la moarte pe care o primise când fusese judecat pentru prima oară.

Totuși, curtea a susținut condamnarea din 2017 și a decis mai departe că sentința potrivită pentru blasfemie la adresa profetului musulman Mahomed era moartea, și nu închisoarea pe viață.

Hotărârea este bazată pe o decizie constituțională a curții din 1991 conform căreia pedeapsa cu moartea este singura pedeapsă potrivită pentru blasfemia la adresa lui Mahomed.

Reprezentanții legali ai lui Zafar plănuiesc să facă un apel atât împotriva pedepsei cu moartea, cât și împotriva condamnării inițiale.

Zafar a fost acuzat de blasfemie pentru că se presupune că a trimis niște mesaje jignitoare la adresa lui Mahomed pe un telefon care nu era înregistrat pe numele lui. El a negat acuzațiile de fiecare dată. În septembrie 2020 a fost raportat că el a suferit un infarct în închisoare și că starea sa fizică și mentală era îngrijorătoare, iar sănătatea sa se deteriora tot mai mult.

Secțiunea 295-C a Codului penal pakistanez susține că orice persoană care „sfidează numele sacru al Sfântului Profet” urmează să fie „pedepsită cu moartea sau închisoarea pe viață”.

Totuși, aceasta a fost urmată de hotărârea curții din 1991 că singura pedeapsă potrivită pentru blasfemie la adresa lui Mahomed era moartea, iar o sentință mai îngăduitoare, ca și închisoarea pe viață, ar respinge ordinele judecătorești ale islamului.

Curțile supreme sunt, cu toate acestea, reticente în a susține o condamnare la moarte, astfel încât nu a avut niciodată loc o execuție.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply