Quantcast
Pakistan: Un creștin împărtășește un verset despre Eid el-Kebir și este acuzat de blasfemie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pakistan: Un creștin împărtășește un verset despre Eid el-Kebir și este acuzat de blasfemie

Pe 29 iunie, Haroon Shahzad, un creștin pakistanez, a distribuit pe contul său de Facebook versete biblice despre carnea jertfită idolilor, 1 Corinteni 10:18-21 . Pe măsură ce musulmanii urmau să sărbătorească Eid el-Kebir, sărbătoarea sacrificiului, această publicație a fost considerată o blasfemie.

Un musulman a făcut o captură de ecran a acestui mesaj, crezând că este o lipsă de respect pentru tradiții.

Uită-te la israeliți: cei care mănâncă animalele nu sunt oferite în jertfă în comuniune cu altarul?

Deci ce vreau să spun? Acea carne sacrificată idolilor ar conta, sau că un idol ar fi ceva? În nici un caz.

Dar ceea ce sacrifică neevreii ei sacrifică demonilor, și nu lui Dumnezeu; totuși, nu vreau să fii în comuniune cu demonii.

Tahir Naveed Chaudhry, un creștin și fost parlamentar, explică situația pentru Morning Star News .

„Mesajul a început să circule în cercurile musulmane in ziua de joi, dar situația a devenit tensionată după rugăciunile de vineri, când s-au făcut anunțuri la difuzoarele din moschee prin care oamenii să se adună pentru a protesta”.

O furie care a determinat multe familii să-și părăsească casele.

“Poliția a sosit la timp în sat și a prevenit orice atac asupra creștinilor sau daune aduse proprietății. Cu toate acestea, prezența poliției nu a descurajat mulțimile să strige lozinci incendiare. De teamă că situația scăpa de sub control, majoritatea familiilor creștine au fugit de la casele lor lăsând totul în urmă”.

O plângere este depusă împotriva lui Haroon Shahzad în temeiul secțiunii 295-A din Codul penal pakistanez care condamnă „acte deliberate și rău intenționate menite să ultrajeze sentimentele religioase ale oricărei clase prin insultarea religiei sau convingerilor lor religioase”.

Haroon riscă o pedeapsă de 10 ani închisoare, cu sau fără amendă.

Pe 4 iulie a fost plasat în „detenție preventivă”, în timp ce avocatul său, Aneeqa Maria de la The Voice Society, obținuse cauțiune. Acesta din urmă precizează că între reclamantă și Haroon există un litigiu cu privire la terenuri.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply