Pakistan: Un om a fost ars de viu din pricina unei presupuse blasfemii

Asculta informatia

Omul neidentificat a fost ars de viu în apropierea unui sediu de poliţie marţi seara (3 iulie 2012), în zona Chani Ghoth, Bahawalpur, provincia Punjab.

O mulţime de oameni au pătruns în sediul de poliţie şi l-au scos afară, l-au târât până la Chanighot Chakar (sensul giratoriu), unde el ar fi desecrat Coranul, l-au udat cu benzină şi l-au incendiat.

Potrivit unei povestiri spuse de Shahzeb Jillani, editor al Serviciului Global BBC Asia de Sud, martorii susţin că sute de oameni se uitau la omul care striga după ajutor.

“Controversata lege a blasfemiei dinPakistan impune pedeapsa cu moartea pentru insultarea islamului, dar este rareori efectuată”, a declarat Jillani. “Zona în care linşajul a avut loc este acasa, la sute de madrassa, şcoli religioase, conduse de islamişti radicali sau grupări de sectanţi. ”

“Poliţia a susţinut că ei l-au reţinut pe om după ce localnicii s-au plâns că acesta ar fi desecrat Coranul. Dar înainte ca presupusa acuzaţie să fie investigată, mii de oameni furioşi au înconjurat sediul poliţiei.”

Inspectorul de poliţie pentru districtul Ahmedpur Bahawalpur a declarat: “Sediul poliţiei din Chani Ghoth a primit o plângere cum că o persoană a ars paginile Coranului, iar poliţia a arestat persoana şi l-a dus la sediul de poliţie, închizându-l.”

ANS consideră că problema a început atunci când un grup de lideri religioşi au anunţat cu voce tare că omul “a comis blasfemie împotriva islamului”, rezultând strângerea fără control a mulţimii în faţa sediului de poliţie, care a cerut ca omul să le fie dat.

După aceea, ei au blocat şoseaua principală şi au dărâmat porţile sediului de poliţie, atacând ofiţerii de serviciu, rănindu-l pe responsabilul sediului, Ghulam Mohiuddin, împreună cu cei patru gardieni ai săi.

“Am mai îndurat câteva leziuni în timpul atacului. Cei 14-15 ofiţeri ai noştri au fost răniţi şi internaţi în spital”, a susţinut responsabilul sediului. “Înainte să ştim detalii despre persoana care a fost arestată, mulţimea a pătruns înăuntru şi l-a scos afară pe prizonier, a aruncat benzină pe el şi l-a ars de viu.”

“Ei au mai incendiat autovehiculele sediului de poliţie, acest lucru continuând timp de două ore. Mulţimea a stat acolo până când omul a ars complet.”

Poliţia susţine că , în opinia lor, omul era “instabil mintal”, dar până acum nu au fost în măsură să verifice identitatea sa.

Diocesa catolică Bahawalpur a condamnat, de asemenea, incidentul. Părintele Zafar Samuel din Bahawalpur a spus: ”Acesta este un incident tragic, şi îl condamnăm. Este un act inuman. Există o puternică nevoie de a răspândi gradul de conştientizare asupra blasfemiei şi a legilor associate ei. Aceşti oameni naivi habar nu au despre ce este vorba.”

Episcopul de Rawalpindi/Islamabad a declarat: ”Condamnăm ferm atacul asupra sediului de poliţie şi pierderea unei vieţi umane. Agenţiile de aplicare a legii trebuie să acţioneze şi să asigure statul de drept. A lua legea în propriile mâini este împotriva legii. Este timpul pentru unele schimbări în legislaţie, astfel încât să se protejeze vieţile nevinovate şi să asigure protecţia oamenilor acuzaţi şi în procese.”

Sursa: Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *