Palestina critică acordul de normalizare a relaţiilor între Israel şi Bahrein

Asculta informatia

Autoritatea palestiniană şi mişcarea islamistă Hamas au criticat vineri acordul de normalizare a relaţiilor între Israel şi Bahrein, deşi regele Bahreinului a anunţat că ar fi pledat pentru soluţia celor două state în cadrul convorbirii cu Donald Trump şi Benjamin Netanyahu, relatează  agerpres.

„Acordul între Bahrein şi Israel este o lovitură de pumnal în spatele cauzei palestiniene şi a poporului palestinian”, a declarat pentru France Presse Ahmad Majdalani, ministru al afacerilor sociale în guvernul Autorităţii Palestiniene.

Citește și: Fox News TV SUA dezvăluie cum vor OMS, Bill Gates și Democrații americani să controleze masele, sub pretextul Covid-19.

Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a denunţat o „agresiune” care aduce un „grav prejudiciu” cauzei palestiniene.

Pe de altă parte, agenţia de ştiri BNA din Bahrein, a relatat că regele Hamad bin Isa al Khalifa a reiterat în cadrul convorbirii cu Donald Trump şi Benjamin Netanyahu necesitatea de a se ajunge la o pace corectă şi durabilă între israelieni şi palestinieni, bazată pe soluţia aşa-numită a celor două state.

Decizia Bahreinului de a stabili relaţii cu Israelul contribuie la „securitatea, stabilitatea şi prosperitatea” regiunii, a declarat vineri şi Khaled al-Khalifa, un consilier al regelui Bahreinului.

Această iniţiativă „trimite un mesaj pozitiv şi încurajator poporului din Israel, că o pace corectă şi globală cu palestinienii este cea mai bună cale”, a precizat el într-o postare pe Twitter.

Acordul de normalizare a fost imediat salutat de Ministerul de Externe din Emiratele Arabe Unite şi de preşedintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi, în timp ce un oficial din Iran l-a caracterizat drept „o mare trădare”.

Acordul anunţat vineri va contribui la instaurarea „păcii şi stabilităţii în Orientul Mijlociu, într-un mod care reuşeşte o soluţionare corectă şi permanentă a chestiunii palestinene”, a postat Abdel Fattah al-Sisi pe Twitter.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply