Quantcast
Palestinieni au manifestat vineri în mai multe oraşe din Cisiordania împotriva anexărilor israeliene – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Palestinieni au manifestat vineri în mai multe oraşe din Cisiordania împotriva anexărilor israeliene

Numeroşi palestinieni au manifestat vineri în mai multe oraşe din Cisiordania ocupată pentru a protesta împotriva proiectului israelian de anexare a unor părţi din acest teritoriu, cu mai puţin de o lună înainte de termenul limită de aplicare a acestui plan, potrivit France Presse.

La Tulkarem, în nordul Cisiordaniei, mai multe zeci de manifestanţi au agitat drapele palestiniene şi au scandat sloganuri împotriva colonizării israeliene şi a proiectului de anexare.

Citește și: Pedofilie și viol: frecventate și acceptate în islamism

Armata israeliană a tras cu grenade sonice şi gaze lacrimogene pentru a-i împiedica pe protestatari să se apropie de un punct de trecere militar.

Acţiuni de protest sunt prevăzute de asemenea în cursul după-amiezii la Nablus (nord), Hebron (sud) şi Ramallah (centru).

Noul guvern de uniune israelian urmează să prezinte începând de la 1 iulie strategia sa pentru a aplica planul administraţiei americane pentru Orientul Mijlociu, care prevede anexarea de către Israel a coloniilor israeliene şi a Văii Iordanului în Cisiordania ocupată.

Palestinienii au respins în bloc acest plan care prevede şi crearea unui stat palestinian, dar pe un teritoriu redus şi fără Ierusalimul de Est drept capitală, ceea ce contravine dorinţei lor.

Manifestaţiile coincid cu marcarea a ceea ce palestinienii numesc „Naksa”, înfrângerea ţărilor arabe în cursul Războiului de şase zile în 1967. Aceasta a provocat strămutarea a sute de mii de palestinieni şi a dus la ocuparea de către Israel a Fâşiei Gaza – din care s-a retras în 2005 – şi a Cisiordaniei, precum şi a Ierusalimului de Est.

„Astăzi se împlinesc 53 de ani de ocupaţie israeliană şi a-i pune capăt este o responsabilitate internaţională”, a scris pe Twitter Saeb Erakat, secretarul general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

Citește și: UN NOU DOCUMENTAR EXPLOREAZĂ RĂDĂCINILE SATANISTE ALE MIȘCĂRII PRO-AVORT

Peste 450.000 de israelieni trăiesc în colonii considerate ilegale de dreptul internaţional în Cisiordania, unde trăiesc 2,7 milioane de palestinieni.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply